PKK'nin 43. yıldönümü kutlamaları devam ediyor

Reims'te halka hitap eden FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, “Halkımız yangını söndürmek için su taşıyan karınca misali mücadeleye sarılmalı; yüzyıllardır bizleri bölüp parçalayanlara inat, bir olup kazanmalıyız” dedi.

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü Fransa’nın Reims kentinde coşkuyla kutlandı. Almanya’nın Giessen kentinde de PKK yasağının kaldırılması istendi.

 

REIMS

PKK'nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Fransa'nın Reims kentinde kutlama yapıldı.

FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, salonu dolduran kitleye hitaben yaptığı konuşmada PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlarken, "Halkımız nerede olursa olsun mücadele etmeli. Yangını söndürmek için su taşıyan karınca misali küçük-büyük görev demeden, nerede olursa olsun mücadeleye sarılmalı ve katkı sunmalıdır. Yüzyıllardır bizleri bölüp parçalayarak kazananlara inat, bir olup kazanmalıyız. Bir olup  kazanacağımız gibi Ortadoğu halklarına da örnek olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sahne açılışını Êzidî sanatçı Amar Zakirov’un yaptığı gecede, "Bijî PKK”, “PKK gel e, gel nayê qedexekirin” sloganları yükseldi. Sanatçı Zakirov, direniş ve halk türküleriyle kitleye coşkulu anlar yaşattı.

Daha sonra Lea Gariglietti sahne aldı. Sanatçı, Roman, İspanyol, İtalyan dillerinde seslendirdiği müzik sonrası "PKK paradigması gereği farklı dillerde sizlere seslenmek istedim” dedi.   
Gecede farklı kurum ve örgütlerin mesajları da okundu. TKP/ML Fransa örgütünün  mesajında PKK’nin kuruluş yıl dönümü kutlanırken, şunlar belirtildi: "PKK kurucusu ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik kapsamlı ağır tecrit politikası devam ediyor. Faşist TC devletinin Kürt ulusuna karşı yürüttüğü imha girişimlerinin, Rojava’ya yönelik saldırılarının yanı sıra Garê, Heftanîn, Zap ve Kandil’e yönelik hava bombardımanlarına karşı Kürt ulusu ve örgütlü mücadelesi, dün olduğu gibi bugün de, yarın da boşa çıkaracağından ve düşmanı tekrar tekrar hezimete uğratacağından şüphemiz yok " denildi.

Gece, Hozan Farqîn, Nûarîn ve Diyar Dersim’in müzikleriyle daha da coşkulu bir hal aldı.
Kitle uzun süre halay ve sloganlarla kutlamayı devam ettirdi.

GIESSEN

Giessen’de cumartesi günü yapılan kutlama Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri için saygı duruşu ile başladı.

Kutlama sırasında bir konuşma yapan KON MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Ortadoğu sarmalında direnen tek gücüm özgürlük hareketi olduğunu vurguladı.

Özellikle Almanya’da Kürt halkının mücadelesine dikkat çeken Zümrüt, PKK yasağına karşı mücadeleyi daha üst seviyeye çıkarma çağrısında bulundu.

Zümrüt, “faşist Türk şefinin özgürlük hareketi karşısında yaşadığı daralmayla tümden kaybetmeye mahkum olduğunu” belirtti.

Kutlama sanatçı Seyitxan ile yerel sanatçıların sahne alması ile sloganlar ve halaylar eşliğinde son buldu.