Özgürlük Nöbeti’ni Norveç grubu devraldı

Avrupa’da yaşayan Kürt halkının kararlılıkla sürdürdüğü nöbet eylemi 10. yılında devam ediyor. Özgürlük Nöbeti’ni, yeni haftasında Norveç’ten gelen grup devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kaldırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 499. haftasında kararlılıkla sürüyor.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü ve Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden Özgürlük Nöbeti eylemini, yeni haftasında Norveç’ten gelen grup devraldı.

KCDK – E Başur adına nöbeti devralan grupta İsmail Salam, Shwan Kerküki ve Aso Faqe yer alıyor.

Grup adına konuşan İsmail Salam, “Geldiğimiz bölge soğuk ama Önderlik Nöbeti, Önderliğimizin özgürlüğü için attığımız adımla içimiz ısındı” diyerek nöbet eyleminin önemine dikkat çekti.

İsmail Salam, “Bin 500 km.yol geldik. Bu nöbet, onursal bir görevdir”dedi.

İsmail Salam, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve özgür Kürdistan için ulusal birliğin şart olduğunu ifade ederek, Kürt halkının 10 yıldır kararlı şekilde sürdürdüğü eylemle de özgür Kürdistan’ın kurulması iradesini ortaya koyduğunu belirtti.

İsmail Salam, “Avrupa kurumlarına çağrımızdır. Kürtler, kendi önderliğinden ve Kürdistan’dan vazgeçmeyecektir. En temel haklarını elde etmek için gereken mücadeleyi vereceğiz” dedi.

“Türkiye’nin suçlarına ortak olmamalılar” diyen İsmail Salam, Avrupa kurumlarının görevlerini yerine getirerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması konusunda adım atmaları çağrısında bulundu.