Atina'da Paris Katliamı'na karşı yürüyüş

Yunanistan'ın başkenti Atina'da Paris'te katledilen üç kadın devrimci Sakine Cansız Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için yürüyüş düzenlendi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yüzlerce Kürdistanlının katılımıyla PKK'nin öncü kadrolarından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için yürüyüş ve protesto eylemleri yapıldı. Eylemde, katledilen üç kadın devrimcinin pankart ve posterleri taşındı. Ayrıca PKK ve KCK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile yürüyüş yapıldı. Yürüyüş Atina'nın Sintagma Meydanı'ndan Fransız Konsolosluğuna kadar sürdü.

Yürüyüşte sık sık "Bijî Serok APO", "Jin jiyan azadi", "Sara Rojbîn Ronahî", "Faşist Erdoğan, katil Erdoğan" sloganları atıldı.
Fransa Konsolosluğu önünde katliamı anlatan bir bildiri okundu, daha sonra katliamın aydınlatılması ve araştırılması için konsolosluğa bir dosya teslim edildi.

'3 ŞEHİDİN İZİNDEYİZ'

Daha sonra halk, Fransız Konsolosluğundan Türk Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. Konsolosluk önünde açıklama yapan Xecê Kalkan, "Türk devleti kadınlardan ve onların mücadelesinden korkuyor. Bu yüzden kadınlara öfke duyuyor. Sara, Rojbîn ve Ronahî de Türk devleti ve onun destekçisi olan uluslararası gladyo tarafından katledildi. Kürt halkı ve kadınları bu katliama eylemsellikler ve protestolarla cevap verdi. Avrupa'da 5 gündür eylemsellikler sürüyor, biz de bugün Türk konsolosluğuna çelenk bırakacağız. Sömürgeciler bilsinler ki yüzleri karadır ve çirkin maskeleri düşmüştür. Onlar katliamcıdır. Şehitler Sara, Rojbîn, Ronahî'nin izinde olacağız ve mücadelelerini her zamankinden daha fazla büyüteceğiz" diye konuştu.