Avrupa’da gençlerden bir dizi eylem

Avrupa’da alanlara çıkan Kürt gençleri, bir taraftan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla stant açarken, diğer taraftan basına bilgilendirmede bulundu.

Fransa’nın Marsilya, Paris’in Drancy banliyösü, Almanya’nın Bielefeld ve Dortmund kentlerinde eylem düzenledi.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde gençler “Werin Cenga Azadiye” hamlesi kapsamında bilgilendirme standı açtı.

TCŞ ve TekoJIN aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını tanıtma ve üzerinde yürütülen sistematik ve ağır tecride dikkat çekmek için bir bilgilendirme standı açtı.

Stantta gençler Abdullah Öcalan’ın paradigmasına ve Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü soykırımcı işgal saldırılarına ilişkin broşürler dağıttı.

DRANCY

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde de gençler, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında yürüyüş düzenledi.

Sık sık “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “Libere Öcalan”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Terorist Erdogan” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Drancy belediyesi önünde kısa bir mitingle devam etti.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen sistematik ve ağır tecride dikkat çekildi. Gençler “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında tüm Kürt gençlerini alanlara akmaya çağırdı. Eylem sloganların ardından sona erdi.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde de JXK basına dosya dağıttı.

JXK aktivisti genç kadınlar Türk devletinin Kürdistan’a yönelik düzenlediği soykırım ve işgal saldırılarına ilişkin birçok basın kurumuna dosyalar bıraktı.

Görüşmelerde Türk devletinin Kürdistan’daki doğa katliamına da dikkat çekildi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de gençler, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında trenlerde eylem düzenledi.

TCŞ aktivisti gençler, faşist Türk devletinin Kürdistan’a yönelik soykırımcı işgal saldırılarına ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen sistematik ve ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek için trenlerde eylem gerçekleştirdi.

Trenlerde bir bildiri okuyan gençler, faşist Türk devleti Kürdistan’da kimyasal gaz ve bombalar kullandığına dikkat çekti.

Eylem trenlerde afiş dağıtılarak sona erdi.