GÖRÜNTÜLÜ

Heilbronn’da gençler Türk ırkçılığını protesto etti

Belçika’da Kürtlere saldıran Türk ırkçılarını Heilbronn’da protesto eden yüzlerce kişi, Avrupa devletlerinin faşizm karşısındaki sessizliğini eleştirerek, “Kürtlere saldırı yapan bu faşistler, biliniz ki yarın sizlere de saldıracaktır” denildi.

Belçika’da Newroz dönüşü Kürtlere yönelik linç girişimi Almanya’nın Heilbronn kentinde yüzlerce genç tarafından protesto edildi.

Akşam saat 20:00’da Bollwerksturm-Soleo alanında bir araya gelen yüzlerce genç saygı duruşu sonrası yürüyüşe geçti. Yol boyunca “Terörist Erdogan” , “Bijî Gerîla”, “Bijî Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları ile Kilianzplatz’a kadar gelindi. Burada Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM ) Temsilcisi bir konuşma yaparak Kürtlere yönelik ırkçı saldırılara karşı sessiz kalan Avrupa ülkelerini eleştirerek şunları belirtti: “Kürt halkının özgürlük yürüyüşüne karşı faşist Erdoğan’a her türlü desteği veriyorsunuz. Verdiğiniz bu destekten cesaret alan faşist Erdoğan, Kürtlere karşı her yerde örgütlediği çeteleri aracılığıyla Kürtlere saldırmaktadır. Paris’te iki katliamla Kürtler katledildi. Buna karşı sessiz kaldınız. Bugün de acımasızca, kadın-çocuk demeden insanlık dışı saldırılarla yakılmak istendiler. Bu barbarlığa dur demeniz gerekiyor. Kürtler, Kürt olarak insanca yaşamak istiyor. Demokrasi, insan hakları denilen merkezinizde saldırıyor ve yine sessiz kalıyorsunuz. Kürtlere saldırı yapan bu faşistler biliniz ki yarın sizlere de saldıracaktır. Kürtler kendisini demokratik yasalar içerisinde kendisini savunacaktır. Sizlere düşen görev ise bu faşizmi durdurmanızdır.”