Hesekê'de QSD operasyonu sürüyor

DAİŞ'e yönelik operasyon sürerken, çetelerin çemberi daraldı. İç Güvenlik Güçleri, "Operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

DAİŞ çetelerinin Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’nde bulunan Sinaî Cezaevi’ne saldırması sonucu başlayan çatışmalar devam ediyor.

Çatışmalarda Asayiş Güçleri ve Demokratik Suriye Güçleri yer alıyor. Çatışmalar cezaevi kavşağı ve iktisat fakültesi çevresinde sürerken, çember daraltılmış durumda. Operasyonlarda sivillerin can güvenliğine öncelik veriliyor.
Çatışmalarda çok sayıda çetenin öldürüldüğü, bir grup çetenin de yakalandığı belirtildi.

Yine Koalisyon helikopterleri ve savaş uçaklarının da dünden bu yana yer yer bombardıman yaptığı belirtildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi de yaptığı açıklamada, güçlerinin sabah saatlerinden bu yana Xiwêran Mahallesi’nde baskın yapıldığı, operasyon sonucu Sinaa Cezaevi’nin kuzeyinde kalan birçok noktanın kontrol altına alındığı ve çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

 İÇ GÜVENLİK GÜÇLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı da şu açıklamayı yaptı:
“DAİŞ hücreleri Perşembe akşamı Xiwêran Mahallesi’ndeki Sînaî Cezaevi’ne saldırı düzenledi. Öncelikle cezaevinin etrafında bomba yüklü araç patlattılar. Ardından çeteler cezaevine yakın mahallelerde yayılarak, Sinaî Cezaevi’nde isyan eden çetelerin kaçması için cezaevinde güvenliği sağlayan güçlere saldırdı.
Güçlerimiz Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) desteğiyle saldırıları boşa çıkardı ve birçok terörist çeteyi yakaladı. Aynı zamanda cezaevinin yakınlarındaki mahallerde saklanan çeteler için arama operasyonu başlatıldı. Yaşanan olaylarda 7 üyemiz yaralandı ve arkadaşımız Xalid Ilêwî şehit düştü. Öte yandan DAİŞ çetelerinin mahalleye geçmesine izin vermeyen 3 sivil de şehit düştü.
Güçlerimiz Xiwêran Mahallesi’ni tamamen kuşattı. Çetelerin yakalanması için mahallede başlatılan operasyonlar ise tüm hızıyla devam ediyor. Bölgenin tamamında güvenliğin sağlanması için halkımıza şehitlerimizin izinden gideceğimiz sözünü veriyoruz.”