KOMAW’dan kınama: Kurumlarımıza sahip çıkacağız

“Kürt halkının sesi ve nefesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye yapılan hukuksuz baskını kınıyoruz” diyen KOMAW, bedel ödemiş şehit aileleri olarak kurumlarına sahip çıkacaklarını vurguladı.

ÖZGÜR BASINA SALDIRILARA TEPKİ

Şehit ve Kayıp Aileler Derneği (KOMAW), özgür basın çalışanlarına yönelik baskı ve televizyonların basılmasına dair açıklama yaptı. KOMAW açıklamasında şu ifadelerle tepki gösterildi:

“Özgür Kürt basını, ülkesinden göçertilen Kürt halkının dünyaya açılan penceresidir. Aynı zamanda gözü ve kulağıdır. Diğer taraftan da faşist TC devletinin yaptığı işkence, soykırım ve katliamları dünya kamuoyu duyuran önemli ve etkin bir kurumdur.

Bundan dolayı tüm şehit aileleri ve Kürt halkının nezdinde önemli ve değerli bir yeri vardır. Bu kurum sadece gerçekleri ve doğruları hem Kürt hem de uluslarası kamuoyu ile paylaşan önemli bir yayın kurumudur.

Bu kurum, ticaret yapmıyor ki vergi kaçırsın, bu kurumun elinde silah yok ki halkın malını mülkünü gasp etsin ve zarar versin. Bu kurum çalışanlarının elinde sadece kalem ve mikrofon vardır. Bunları da doğru ve gerçek haberler yazmak ve yayınlamak için kullanır.

Bu baskın net bir şey ifade ediyor; siyasi ve anti demokratik bir yaklaşımdır. Kürt halkı çok bedeller ödeyerek bu demokratik kurumları inşa etmiştir.

Bu böylece bilinsin ki, bedeller ödenerek inşa edilen bu ve buna benzer demokratik kurumları Kürt halkı gözü gibi muhafaza eder ve yapılan tüm anti demokratik yaklaşımlara karşı demokratik mücadelesini de her zaman verir.

Bizler Şehit Aile Kurumu ve bedel ödemiş tüm şehit aileleri olarak bu konuda hassas olacağız ve kurumlarımıza sahip çıkacağız.”