PKK'nin 44. kuruluş yıl dönümü Toronto'da kutlandı

Kanada’nın Toronto kentindeki Kürtler, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan Kürtler, PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümünü, Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi öncülüğünde yüzlerce kişinin katılımı ile Kürt Toplum Merkezi binasında kutladı.

Etkinlik, devrim ve demokrasi mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşu ile başladı.

Ardından PKK’nin bir grup ile başladığı özgürlük mücadelesinin nasıl milyonların iradesi haline dönüştüğünü anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Bu sırada halk, “Bijî Serok Apo”, “Bijî PKK”, “Şehîd namirin” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı.

Etkinlik salonu, PKK, KCK, YPG, YPJ, PJAK, PAJK ve HPG bayrakları ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu flamalarla donatıldı.

'PKK KÜRT HALKININ DİRİLİŞİDİR'

Gençlik Hareketi adına yapılan konuşmada PKK’nin özelde Kürt halkının dirilişi ve Ortadoğu halklarının özgürlük hareketi olduğu ifade edildi.

KNK temsilcisi, tüm Kürtlerin artık bir araya gelmesinin zamanının geldiğini belirterek, Kürtleri birlik olmaya davet etti.

Meclis adına konuşma yapan eşbaşkanlar, PKK'nin Kürtlerin yaşamındaki önemine değindi. PKK'nin tüm ezilen, baskı gören, özgürlük arayışında olan halkların dili ve kimliği olduğunu, Kürtlerin bundan sonra PKK ruhuyla mücadeleyi yükselteceğini belirtti.

Kutlama slogan ve halaylarla coşkulu bir şekilde devam etti.