PKK yasağına karşı kampanya İsviçre’de hızlandırıldı

PKK'nin terör listesinden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası İsviçre'de kent merkezlerinde açılan stantlarla sürdürülürken toplanan imza sayısı 5 bine ulaştı.

PKK'nin terör listesinden çıkarılması için sürdürülen imza kampanyasına İsviçre'de hız verilirken, bugün Zürih kentinde açılan imza standı Kürt gençleri tarafından yürütüldü.

Stauffacher alanında açtıkları stantta ve stant etrafında imza toplayan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri, İsviçrelilere kampanyanın içeriğine ilişkin bilgilendirmede bulunuyor.

Hafta sonunda da İsviçre'nin birçok merkezde Kürt Toplum Merkezleri, kadın ve gençlik meclisleri tarafından imza stantları açılacak.

Önümüzdeki günlerde ise kampanya kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştirilecek. Kampanya genişletilerek ülke geneline yayılacak.

KAMPANYADA YER ALAN BİR BELEDİYE ENCÜMENİ

İsviçre’nin Fransızca konuşulan Vaud kantonuna bağlı Vevey şehrinde belediye encümeni olan Tiago Branquino, kampanya kapsamında partisi ve yakın çevresinden onlarca imza toplayan bir isim.

Kendisini ekolojik bir aktivist olarak tanıtan Branquino, Sol Birlik Direniş Partisi (Ensemble à Gauche Resistans) içerisinde yer alan Décroissance alternatives'in bir üyesi.

‘KÜRT HALKININ MÜCADELESİ LEGALİZE EDİLMELİ’

Anf'ye verdiği röportajda, “Ezilen halklar ve sınıfların mücadelesinde bir halk hareketi olarak PKK, terör listesinden çıkarılmalıdır” diye konuştu.

Yaklaşık 3 yıldır Kürtler ve Kürt halkının mücadelesiyle tanıştığını söyleyen Branquino, şunları belirtti: “Kürt halkı ve ezilen tüm ulusların özgürlük mücadelesi, Avrupa devletleri, Birleşmiş Milletler ve uluslararası alanla yetkinliği olan tüm kurumlar tarafından legalize edilmelidir. Bizler halkların vermiş olduğu sınıf mücadelesini ve tarafların barış içerisinde demokratik bir ortamda yaşamalarını ön koşul olarak görüyoruz. Bu anlamıyla bir halk hareketi olarak PKK terör listesinden çıkarılmalı.”