Ölüm orucunda 35 kiloya düşen Yıldırım’a ‘cezaevinde kalabilir’ raporu

“Adil yargılanma” talebiyle 237 gündür ölüm orucunda olan ve 35 kiloya düşen Gökhan Yıldırım’a yönelik yeni bir rapor veren Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu, Yıldırım’ın cezaevine götürülmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Halkın Hukuk Bürosu, Tekirdağ 1 No’lu Cezaevi’nde adil yargılanma talebiyle 237 gündür ölüm orucunda olan Gökhan Yıldırım’ın son durumuna ilişkin Tekirdağ Hastanesi önünde açıklama yaptı. Daha önce Adli Tıp Kurumu (ATK)’ye yapılan başvuru sonucu Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne Kurula giren Yıldırım için 3 aylık infaz erteleme kararı çıktı. Sonrasında cezaevine gönderilen Yıldırım, “Cezaevinde kalamaz” raporu olduğundan Tekirdağ Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Kurulu, bugün bir verdiği rapor ile  Yıldırım’ın cezaevine götürülmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

‘BU KORKUNUN AÇIK İTİRAFIDIR’

Tekirdağ Hastanesi önünde açıklama Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Seda Şaraldı,  Yıldırım’ın ölüm orucunun 239 gününe girdiğini ve hastanede tutulması kararına karşı itirazlarda bulunduklarını söyledi. Yaptıkları itiraza rağmen bugün Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin Yıldırım hakkında bir rapor daha verdiğini belirten Şaraldı, “Daha önce infaz eteleme öneren, mahkum koğuşunda kalamayacağını söyleyen aynı heyet, tekrar toplandı ve bu kez Gökhan’ın R Tipi Cezaevi’ne götürülmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Ayrıca konunun Tekirdağ Şube Müdürlüğü’nde sorulması gerektiğine dair görüş bildirdi. Bu bilimsel bir mütalaa değil, korkunun açıkça bir itirafıdır” şeklinde konuştu. 

‘ÖLDÜRMEYE YÖNELİK BİR KARAR’

Türkiye’de R Tipi Cezaevleri’nin hasta tutuklular için işkencehaneye  dönüştüğünü kaydeden Şaraldı, “Bu karar Gökhan’ın tahliye etmemek için oynanan oyunlardır. Ama bunlar çözüm değil, derhal tahliye edilmelidir.  Gökhan’ın cezaevine gönderilmesi demek tekrar tek başına, refakatçisiz ve çok daha kötü koşullarda tutulması demektir. Bunlar Gökhan’ı öldürmeye yönelik kararlarıdır biran önce tahliye edilmelidir” ifadelerini kullandı.