Şenyaşar Ailesi: Ülkenin makus talihini onurlu kadınlar değiştirecek

Urfa’da üç yılı aşkın bir süre önce katledilen yakınları için yüzlerce gündür adalet için nöbet tutan Şenyaşar Ailesi, ülkenin kaderini kadınların değiştireceğini belirtti.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti devam ediyor.

Aile, Suruç ilçesinden gelerek nöbet eyleminin 262’nci gününü adliye önünde "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" adı verilen noktada başlattı.

Daha önceki eylem günlerinde olduğu gibi Twitter hesabında yeni bir mesaj paylaşan Şenyaşar Ailesi bu kez 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, kadın mücadelesine vurgu yaptı.

Ailenin mesajı şöyle: "Bir anne 9 aydır adliye önünde uğradığı fiziksel ve psikolojik saldırıdan dolayı; Urfa İl Kadın Platformu ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nünde,  annenin sesine ses oldu. Bu ülkenin makus talihini onurlu kadınlar değiştirecektir. #istanbulsozlesmesiyasatir"