Dedeoğulları Davası: Duruşma ertelendi

Dedeoğulları Ailesi'ne dönük 12 Mayıs'ta gerçekleşen ırkçı saldırıyla ilgili davanın duruşması ertelendi.

Yedi bireyi katledilen Dedeoğulları ailesine yönelik katliamdan önce 12 Mayıs'ta yapılan ırkçı saldırıya ilişkin 9 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması, Konya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Polisin Dedeoğulları Ailesi'ne saldırısı sonrası ara verilen duruşmaya, sadece milletvekilleri, taraf avukatları ve gazeteciler alındı.

Dedeoğulları Ailesi'nin avukatları, Çetin Dedeoğulları'nın duruşmaya alınmamasını kabul etmediklerini belirterek, bu haliyle duruşmanın ertelenmesi talebinde bulundu.

Dava avukatlarından Sebahat Gençtarih, "Tarafların yokluğunda yargılamayı sürdürmeyi planlıyorsunuz, bu doğru değildir. Deniz Poyraz davasında da aynı gerginlik yaşandı ama sonrasında mahkeme başkanı herkesi salona aldı. Ailenin kalan tek ferdinin burada bulunma talebi var" dedi. Gençtarih, aksi durumda duruşmanın ertelenmesini talep etti.

İddia makamı duruşmanın kapalı görülmesi kararının verilmesini istedi.

Dava avukatlarından Atila Kart ise, "Çetin'e yönelik verdiğiniz bir uyarı yok. Çetin'le birlikte çok sayıda kişi tepki gösterdi. Oradaki polisin orantısız müdahalesi de ayrıca tartışılmalı. Adil yargılama adına yeni bir mağduriyete yol açmayalım. Mahkemeyi fevri tepki vermekten çekinmeye davet ediyorum. Kapalılık kararı verilse dahi Çetin'in içeri alınmamasının gerekçesi olamaz" diye belirtti.

Dedeoğulları avukatlarından Abdurrahman Karabulut, tutuklu sanık Lutfi Keleş'in katliam davasında saldırıya dair suçu üstlendiğini hatırlatarak, yeni delil durumu oluştuğundan tüm sanıkların tutuklanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Şubat'a erteledi.

Karslı Dedeoğulları Ailesi'ne dönük ırkçı saldırıda 7 kişi katledilmişti.