DTK ve DBP’den KDP-T’ye ziyaret

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nden (DBP) bir heyet Kürtler arası ittifak çalışmaları kapsamında Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye’yi (KDP-T) ziyaret etti.

Heyete DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz başkanlık etti.

Heyette ayrıca HDP Amed Milletvekili İmam Taşçıer ve DBP MYK üyesi Mehmet Şirin Tunç da yer aldı.

Kurdistan'daki ittifak görüşmeleri kapsamında yapılan ziyaret sırasında heyeti KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş ve parti üyeleri karşıladı.

KDP-T Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kürt ittifakı ve önümüzde yapılacak seçim için bugün bir araya geldiklerini ifade etti.

Kardaş, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına da değinerek, “Arap kemeri” politikasının boşa çıkarılması için Kürt halkının yan yana gelmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Önemli bir süreçten geçildiğinin altını çizen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise, “Kürdistan’da DTK ve DBP olarak demokratik ittifakı oluşmak için çalışmalara başladık. Biliyoruz ki bu seçim faşizme kaybettirme seçimidir. Bunun için Kürt ittifakı önemlidir. İttifakımız sürüyor, bu seçimde ne yapacağımız tartışmak için yan yana geldik. Biliyoruz ki faşizme karşı ve Rojava’ya dönük saldırıları karşı gelmenin yolu birliktir. Bizler bunun için mücadele edeceğiz” dedi.