Ekonomik çöküş ve sömürüye karşı ortak kampanya

HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen parti ve oluşumlar, ekonomik çöküşe ve sömürüye karşı ortak kampanya başlattı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) çağrısıyla bir araya gelen Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), hayat pahalılığı ve yoksulluğa karşı insanca yaşanacak bir ücret ve çalışma koşulları için "Hakkımız olanı alacağız, tüm ücretler arttırılsın" sloganıyla kampanya başlattı.

Kampanya Şişli’de bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Eğitim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ile duyuruldu.

'MİLYONLAR GEÇİNEMİYOR'

Açıklamayı Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Parti Meclis üyesi Nilay Kuş yaptı.
 
Kuş, ülkede baskı, şiddet ve faşizmin her geçen gün yükseldiğini belirtti. İktidarın ve sermayenin kendi çıkarları ve politikalarının bir sonucu olan ekonomik krizin faturasının halka kesilmesini kabul etmediklerini vurgulayan Kuş, enflasyon oranının yükselen grafiği karşısında her geçen gün eriyen asgari ücretin ve tüm ücretlerin alım gücü azalırken, kirasını, faturasını ödeyemeyen ve beslenme, barınma gibi en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan milyonlarca insan olduğunu belirtti.  
 
'HAKKIMIZ OLANI ALACAĞIZ'
 
Adı geçen 7 parti ve oluşumun halkın karşı karşıya kaldığı yıkım ve derin yoksulluğa karşı insanca ve onurlu bir yaşamı kurmak için bir kampanya başlattığını dile getiren Kuş, “Bu kampanya kapsamında günden güne eriyen asgari ücretin arttırılması için bir dizi eylem ve etkinliği önümüze koyuyoruz. ‘Hakkımız olanı alacağız’ şiarıyla çıktığımız bu yolda bildiri dağıtımları ve imza kampanyası ile eylem ve etkinliklerimizin sokak ayağını örerken, sosyal medya çalışmaları ile mücadelemizi yaymayı ve ilçelerde, mahallelerde bir araya gelmeyi ve kampanyamızın yerel ayaklarını kurarak genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
'MÜCADELEYİ DAYANIŞMAYLA BÜYÜTELİM'
 
“Asgari ücretin ve tüm ücretlerin artırılması ve hakkımız olanı almak için mücadeleyi bırakmayacağımızı bildiriyoruz” diyen Kuş, “Tüm kamuoyunu, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve halktan yana halk için mücadele eden, etmek isteyen tüm milletvekillerini bizimle birlikte sesini yükseltmeye, mücadeleyi dayanışma ile büyütmeye ve kazanmaya davet ediyoruz” diye belirtti.
 
BU HAFTA STANDLAR AÇILACAK
 
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, kampanyaya dair bilgilendirmelerde bulundu. Birol, “Çok daha geniş kesimleri ilgilendiren bir meseleye parmak basmamız nedeniyle bu konuda hassasiyet gösteren bütün güçlerin mücadele yürüten kesimlerle buluşması gerektiğine ortak mutabakat olarak inanıyoruz” dedi. Basın toplantısı sonrasında öncelikle bu talebi en geniş kesimlerle buluşturacak bir hatta yürümek için adım atacaklarının mesajını veren Birol “Bildiri dağıtımlarımız, pankart asmalar, imza kampanyaları gibi eylemli bir hattını kurmaya çalışacağız. Çarşamba günü Kadıköy’de, Perşembe günü Şişli Cevahir önünde, Cuma günü de Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bütün kurumlarımızla birlikte stantlarımızı açacağız. 39 ilçede de çalışmanın benzer biçimde devamlılığının örgütlendiği bir sürece gidiyoruz” bilgisini verdi.
 
EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, “Mümkün olduğu kadar yerellerde genişletmeye özen gösteriyoruz. Yerellerde de diğer demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler, yerellerde kim varsa mücadeleyi birlikte örmek için bir çağrıdır aynı zamanda” ifadelerini kullandı.