GÜNDEM 19 EYLÜL 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Yıllarca Türk devletinin baskılarına maruz kaldı, defalarca gözaltına alındı, tutuklandı, vekilliği düşürüldü ama tüm bunlar Leyla Güven'i özgürlük mücadelesinden alıkoyamadı.

-AKP'nin yönetme biçiminin savaş olduğunu belirten HDP vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Kadınlar olarak bu savaş aracını hükümetin elinden almalıyız. Bunun yolu da faşizmi yıkmaktan geçiyor" dedi.

-Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline ve Barzani ailesinin tutumuna ilişkin konuşan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, “Kardeş kanının önüne geçilmeli” diyerek, bu konuda özellikle Güney’de yaşayan annelere görev düştüğünü belirtti.

- İçlerinde hane ahalisinin yakından tanıdığı Heval Şükrü herkesin ilgi odağı oluyor. Yaşından dolayı yöre halkı ona Apê Şükrü derdi. O da adını benimsemişti. Apê Şükrü’yü en çok biz çocuklara bir asır ömre merdiven dayamış küçük bir klan olan ailemizin yaşlı ninesi Hezê anlatırdı.

- Van'da Kürtçe çalışma yürüten Aryen Kültür Sanat ve Araştırma Atölyesi, 2-5 yaş arası çocuklara müzik eğitimi vererek, Kürt kültürünü ölümsüzleştirmek için geleceğin sanatçılarını yetiştiriyor.