GÜNDEM 24 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Belçika’nın Denderleeuw şehrinde bulunan Medya Haber TV ve Sterk TV stüdyolarına yönelik baskının ardından yaşanan gelişmeler takip edilecek.

- Fransız Avukat Etienne Lesage “Kapıları herkese açık olan ve Kendisini özgürce ifade etmek isteyen herkese açık olan bir medya kuruluşuna yapılan polis baskını hukukun üstünlüğü ve demokrasi açısından son derece endişe vericidir” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Rojava Özerk Yönetimi Almanya Sözcüsü Dr. Abdulkerim Omer, "Kürt halkı yeni yüzyılda bütün baskılara rağmen kazanacaktır” dedi.

- PÎK Genel Başkanı Hikmet Serbilind, Türk devletin Metîna’ya başlattığ yeni işgal saldırısına karşı durmanın ve tutum almanın bütün Kürtler üzerinde farz olduğunu söyledi.

- Şirnex Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz, iki dönemdir taşıma oylarla Şirnex'in AKP'ye kazandırıldığını belirterek, petrol ve maden gelirlerinden elde edilen payın büyüklüğünün etkisine dikkat çekti.

- Binlerce kişinin yaşadığı Efrîn-Şehba Kantonu’na bağlı beş kampın ihtiyaçları Özerk Yönetimi tarafından karşılanıyor. Uluslararası yardım kurum ve kuruluşları ise, halkın yaşadığı zorlu koşullar karşısında sessizliğini korumaya devam ediyor.