GÜNDEM 25 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Köklü bir kadın devrimi olmadan, dolayısıyla erkeğin zihniyet ve yaşam değişikliği yaşanmadan yaşamın kurtuluşu olanaksızdır. -Abdullah Öcalan

- Libya’dan Ermenistan’a kadar önünde durulamaz gibi gösterilen Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan durdurulduğunu belirten KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, bunun önemli siyasi sonuçlar doğurduğunu söyledi.

- PKK’nin ‘ölü Kürdistan’ı beton mezardan çıkarıp yeniden dirilttiğini belirten PKK Yürütme Kurulu Üyesi Murat Karayılan, “Kaybedecek olan onlardır; çünkü biz halkız, hep varız. Artık kendileri diz çökmeye doğru gidiyorlar ve yenilecekler” dedi.

- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Kürdistan ve Kürt kadınlar başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında erkek-devlet faşizmine karşı yapılacak protesto etkinlikleri takip edilecek.

- Devletlerin kadın kırım politikası ve pratikleri varsa kadınların da sokak ve özsavunmaya dayalı direnişi var. Devletler kadın kazanımlarını törpülemek, geriletmek için yoğun uğraşırken kadın direnci ile karşılaştılar.-ANALİZ

- Türk devleti ve bünyesindeki çeteleri, Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de  cinayet, işkence ve tecavüzün süreklileştiği kadın kırımını, sistematik bir politika olarak yürütüyor. Kadın aktivistler, işgal bitmeden bu kırımın bitmeyeceğini söylüyor.

- Kuzey-Doğu Suriye Kadın Konseyi Başkanı Cihan Xidro, Türk devletinin işgal ettiği bölgelerde kadına karşı her türlü şiddetin süreklileştiğini belirterek, “Katledilen onlarca kadının cenazelerine bile işkence yapıldı” dedi.

-"Örgütlenmeyen kadın Erdoğan faşizminin darbesinden kurtulamaz. Kadınlar büyük intikam alacak" diyen YJA-STAR komutanlarından Jiyan Reşit, kadınların kendilerini eğitmesinin önemine dikkat çekti.

- OHAL döneminde bile kadınlar olarak sokaklara çıktıklarını, susmadıklarını ve haklarından vazgeçmediklerini belirten HDK Kadın Meclisi’nden Fatma Kılıçaslan, bugün de bulundukları her yerde alanlarda olacaklarını söyledi.

-Demokratik Alevi Dernekleri temsilcisi kadınlar, iktidarın kadına yönelik şiddet, katliam ve cinsel saldırılar karşısındaki politikalarını eleştirerek, yaşanan katliamların iktidarın tutumundan kaynaklandığını belirttiler.  

- Döviz kurundaki ani dalgalanmalar sonucunda İstanbul ve birçok ilde insanlar sokağa çıktı. Sokağa çıkanları tehdit edenlere karşı siyasi partiler mücadelenin sokakta olacağına dikkat çekerken bıçağın kemiğe dayandığını söylüyor.

- YJA Star gerillası Armanc Devrim, “Bugün devrim koşulları olgunlaşmış olarak karşımızda durmaktadır. Önderliğimiz, paradigmamız, felsefemiz var” dedi.