Sağlıkçılar iş bıraktı: AKP halka hesap verecek!

Sağlık çalışanları, birçok kentte iş bırakarak, çalışma koşullarının düzeltilmesini istedi, "AKP halka hesap verecek" dedi.

Sağlık örgütleri, sağlık hizmetine erişim ve sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi için bugün iş bırakma eylemine gitti.

 Amed'deki sağlık emekçileri, Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi önünden Dağkapı Meydanı'na yürümek istedi. "İş ücret iş yeri güvencesi", "Ücretsiz nitelikli ulaşılabilir anadilde sağlık" ve "Sağlık haktır satılamaz" yazılı önlüklükler ile Dağkapı Meydanı'na doğru yürümek isteyen sağlık emekçilerini ablukaya alan polisler, yürüyüşe engel oldu.
Sağlık emekçileri, polis ablukasını "Zafer yürüyen emekçinin olacak", " Susma sustukça sıra sana gelecek", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek" sloganlarıyla protesto etti.  


 MERSİN

SES Mersin Şubesi, bir günlük iş bırakma eylemine ilişkin Mersin Şehir Hastanesi önünde açıklama yaptı. “Sağlık ekip işidir ek gösterge 3600’den başlayarak kademeli olarak 7200’e kadar tüm sağlık emekçilerine uygulansın” pankartı ile “Bakan Fahrettin bizi kahrettin”, “Yıpranma payı istiyoruz” ve “Sefalete teslim olmayacağız” dövizleri taşındı. Eylemde sık sık “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” ve “İş, emek özgürlük” sloganları atıldı.
SES Mersin Şehir Hastanesi İşyeri Temsilcisi Aygül Batmaz, yaşanan ekonomik kriz ile birlikte mağdur edilen emekçilerin durumuna dikkat çekti. Batmaz, acil olarak yerine getirilmesi için taleplerini sıraladı.


ADANA

Adana’da Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi, Ekrem Yok Ruh Sağlığı Hastanesi ve Çukurova Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlıkçılar iş bıraktı. SES ve Dev Sağlık-İş üyesi işçi, emekçiler “Sağlık ekip işidir” ve “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları ile taleplerini haykırdı.


ŞIRNAK  

Şırnak'ın Cizre ilçesinde iş bırakan sağlık emekçileri, Cizre Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. SES üyelerinin katıldığı eylemde, "Sağlık ekip işidir ayrıştırılamaz" yazılı pankart açıldı.
SES Şırnak Kadın Sekreteri Hatun Magi, bugün talepleri için iş bırakarak alanlara çıktıklarını belirterek, “Bu bir uyarı grevidir. Taleplerimiz hayata geçirilinceye kadar mücadeleye etmeye devam edeceğiz" dedi.