Barış Anneleri, kadınların gözaltına alınmasını protesto etti

Barış Anneleri İnisiyatifi, kadınların gözaltına alınmasını protesto etti.

Barış Anneleri İnisiyatifi, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, farklı kentlerde 57 eve yapılan ev baskınlarında kadınların gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bahçelievler İlçe binasında açıklama yaptı. Eyleme Özgür Kadın Hareketi’nin (Tevgera Jinên Azad-TJA) yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.

'KADINLAR İLERLEYİŞTE OLDUĞU İÇİN HEDEFTE'

Barış Anneleri İnisiyatifi’nden Behiye Duman, sözlerine İran ve Rojhilat'ta Jîna Emini’nin katledilmesinden sonra başlayan kadın direnişlerini selamlayarak başladı. Kadınların ilerleyişini bütün dünyanın gördüğünü aktaran Duman, “O yüzden kadınları öldürüyorlar, tecavüz ediyorlar. Ne kadar kötü bir şey varsa kadına dönük yapıyor. Kadınlar da buna karşılık başkaldırıyorlar. O yüzden kadınlar alanlarda çalışma yürütüyor” diye konuştu.

Kadınların 25 Kasım’da Taksim Tünel’de yapmak istediği eyleme polisin saldırmasına tepki gösteren Duman, “Kadınlara işkence ediyorlar, gözaltına alıp tutukluyorlar. Kadınların direnişi onların kızları içindir de. Sokaktaki kadınlar kocaları tarafından öldürülen kadınların hakkını soruyor, savunuyor. Dünyanın bütün kadınlarına hak, hukuk istiyorlar. Sokaklarda hak, hukuk arayan kadınların önü açılmalı” ifadelerini kullandı.

Duman, gözaltına alınan kadınların serbest bırakılmasını isteyerek, “Kimseye bir şey yapmamışlar. Sadece ‘kadınlara zulüm yapmayın’ diyorlardı. Kadınları serbest bırakın” dedi.

Açıklama, “Jin, jiyan, azadî” sloganı eşliğinde tamamlandı.