Barış Anneleri’nden Güney Kürdistan’daki annelere çağrı

Türk devletinin Güney Kürdistan işgaline ve Barzani ailesinin tutumuna ilişkin konuşan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, “Kardeş kanının önüne geçilmeli” diyerek, bu konuda özellikle Güney’de yaşayan annelere görev düştüğünü belirtti.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki işgali devam ediyor. İşgal kapsamında yapılan saldırılarda sivil ve gerilla alanları bombalanıyor, katliamlar gerçekleşiyor. KDP'ye bağlı birimler hem saldırılara eşlik ediyor hem de koordinatlar veriyor.

Kuzey Kürdistan’daki Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, KDP'nin Türk devleti ile paralel saldırgan politikalarının son bulması yönünde çağrılar yaptı.

İnisiyatifin üyelerinden Kudret Eryılmaz, KDP Başkanı Mesud Barzani’nin “Kardeş kanı döktürmeyeceğim” açıklamalarını hatırlatarak, verdiği sözün arkasında durması gerektiğini belirtti. Barzani ailesinin, Türk devletinden hangi vaatleri aldıklarını açıklamaları gerektiğini söyleyen Eryılmaz, Kürtlüğün kardeş kanına reva olmadığını kaydetti.

BARZANİ ANNELERE VE TARİHE HESAP VERECEK

Eryılmaz, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Kuzey Kürtleri olarak Türk devleti için bir kahvaltı isek Güney hükümeti ve Kürtleri de akşam yemeğidir. Türk devleti kardeşi kardeşe kırdırtmak istiyor. Biz anneler olarak Barzani’ye buradan sesleniyoruz; Türk devletinin bu kirli politikalarına yol vermesinler. Bir an önce içerisinde bulundukları yanlışların farkına varsınlar. Kürt çocuklarının kanı o kadar ucuz değildir. Tarihe kirli harflerle yazılacak olanlar, ihanet içerisinde olanlar olacaktır. Barzani ailesi annelere ve tarihe nasıl hesap verecek? Oraya gidip çocuklarının akıbetini soran anneleri cevapsız bırakmaları en büyük ayıptır.”

ANNELER BU KANI DURDURABİLİR

Güney Kürdistan’daki annelere seslenen Eryılmaz, “Ben yüreği yanmış bir barış annesi olarak Güney’deki annelere şunu söylemek istiyorum: Bugün evinde oturup Türk devletinin saldırılarına ve Barzani ailesinin yaptıklarına karşı gelmeyenler, kendilerine anne ve Kürt demesinler. Oradaki annelerin kardeşlik köprüsü olmaları lazım. Çünkü bugün karşılıklı savaşan düşmanların kavgası anlaşılır ancak kardeşlerin savaşması olacak şey değil. Birakujî’nin derhal durması şarttır. O yüzden, bugün evinde oturup olanlara sessiz kalanlar da bu savaşın bir parçasıdır” diye konuştu.

 

BUGÜN BİZE YARIN ONLARA

Sabiha Tamriş ise, yürütülen kirli politikaların yanlış hamleler olduğunu ve asla affedilir bir tarafının olmadığını vurgulayarak, şu ifadelerde bulundu: “Oradaki çocuklar tüm Kürtlerin çocuklarıdırlar. Barzani ailesi de onları kendi çocukları gibi görmeli. Türk devleti bugün bize vuruyorsa yarın onlara da vuracaktır. Bu zalim devlet olduğu sürece kimse evinde rahat rahat uyuyabileceğini düşünmesin. Barzani ailesi akan bu kanın önüne geçebilir. Zaten Türk devleti birbirimizi öldürmek istemiyor mu? Öyle ise Barzani ailesi nasıl oluyor da bu kirli politikanın bir tarafı olabiliyor? Körfez Savaşı’nda Kuzey Kürtleri olarak nasıl ki Güney Kürtlerine kapımızı, soframızı açtıysak, bugün Güney Kürtlerinin de aynı hassasiyeti göstermeleri gerekiyor. Bu işgale ve saldırılara karşı orada sokağa çıkmaları lazım.”