Cannes Film Festivali'nde kadın katliamları protesto edildi

Bir grup feminist protestocu, Cannes Film Festivali'nin kırmızı halısında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bir pankart açarak protesto düzenledi.

Kadın haklarını savunan "Les Colleuses" adlı bir grup kırmızı halıda eylem düzenledi. Grup üyesi 12 kadın, son Cannes festivalinden bu yana Fransa'da katledilen 129 kadının ismini gösteren pankartı taşırken dumanlar yaktı ve yumruklarını havaya kaldırdı.

Protesto, İran filmi Kutsal Örümcek'in galasında geldi. Yönetmenliğini İranlı Ali Abbasi'nin yaptığı film, 2000 ve 2001 yıllarında Meşhed şehrindeki 16 kadını "Allah rızası için, dini korumak için, fahişe oldukları ve diğer insanları yozlaştırdıkları gerekçesiyle" katlettiğini söyleyen Saeed Hanaei'nin gerçek hikayesini beyaz perdeye taşıyor.

Cuma günü de Üç Bin Yıllık Hasret'in galasında bir kadın, cinsel şiddete dikkat çekmek için vücuduna kırmızı boya ile Ukrayna bayrağının renklerinin yanında vücudunda "bize tecavüz etmeyi bırakın" mesajını vermişti. 

Pazar günkü protesto , Hollywood web sitesi Deadline tarafından fahişeleri öldüren bir adamın izini süren bir kadın hakkında feminist bir gerilim filmi olarak tanımlanan Kutsal Örümcek'in gösteriminden önce geldi.