Halep’te kadınlar Jîna Emînî için yürüdü

İran devletinin katlettiği Jîna Emînî için yürüyen yüzlerce kişi, “Kadın katliamlarına son, 21. yüzyıl kadın özgürlüğü yüzyılı olacaktır” dedi.

Kongra Star Şêxmeqsûd Mahallesi Koordinasyonu, Jîna Emînî’nin İran polisleri tarafından işkenceyle katledilmesini kınamak amacıyla “Kadın katliamlarına son, 21.yüzyıl kadın özgürlüğü yüzyılı olacaktır” şiarıyla yüzlerce kadın ve erkeğin katılımıyla protesto gösterisi düzenledi.

Şêxmeqsûd Mahallesi’nin batısındaki toplantı salonu önünde başlayan protesto, mahallenin batısındaki Şehitler Meydanı’nda son buldu.

Burada konuşan Kongra Star üyesi Suad Hesen, “2012 yılında Şêxmeqsûd halkının ayaklanması Şehit Gulê Selmo ile başladı. O zaman Şam hükümet güçleri, Gulê Selmo özgür ve direnişçi bir kadın olduğu için o zaman hedef aldı. Bugün de İran’daki ayaklanma, kadınların özgürlük ayaklanması olacak” dedi.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri Genel Meclisi Eşbaşkanı Hêvîn Silêman, halkların iradesine karşı olan ve kadın iradesinin özgür olmasını istemeyen diktatör sistemleri kınadı.

Hêvîn Silêman, İran rejiminin İslam şemsiyesi altında öldürme, idam etme ve özgürlük isteyen kadınları katletme suçlarını işlediğini kaydetti.

Protestoya katılan onlarca kadın, saçlarını kesti ve başörtülerini yaktı.

Eylem, “Kadın cinayetlerine hayır, kadınlara özgürlük” sloganlarıyla sona erdi.