HBDH milisleri, Amed'de polisleri vurdu

HBDH milisleri, Amed'de polis otosuna bombalar ve havai fişeklerle eylem düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Engin Sincer Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Düşmana göz açtırmıyoruz! Sokaklarımızda, topraklarımızda ellerini kollarını sallayarak dolaşmalarına izin vermiyoruz, vermeyeceğiz" denilerek, şunlar kaydedildi:

'HER GEÇEN GÜN DAHA SERT VURACAĞIZ!'

"Her köşebaşı, her sokak, her yol ayrımı bir tuzaktır artık düşman için. Binlerce çift gözle izliyoruz attıkları her adımı. Nereye gitseler, ne yapsalar, kiminle konuşsalar, görüyoruz, duyuyoruz, biliyoruz. Biz halkız, onlarsa bu halk denizinde bir avuç onursuz halk düşmanı!

17 Ağustos gecesi saat 23.00 sıralarında, Amed’de halk düşmanı polisleri vurduk. Elazığ-Amed yolundan geçmekte olan ekip otosuna bombalar ve havai fişeklerle saldırdık. Şaşkına dönen polisler hareket bile edemediler. Korku içinde sinip kaldılar.

İlk saldırının ardından geri çekilme esnasında, aynı yolda polislere ikinci bir saldırı daha düzenledik. Başarılı sabotaj eyleminden sonra planladığımız şekilde eylem alanından başarılı bir şekilde ayrıldık.

Biz HBDH milisleri halkın bağrından geliyoruz. Bu dünyayı cehenneme çeviren faşizmden hesap sormak için geliyoruz. Faşizmin sömürü politikaları açlık, yoksulluk ve ölümden başka bir şey doğurmuyor. Her yerde grevler, eylemler ve direnişler gerçekleşiyor. Bu direnişlere, oturdukları şatafatlı saraylarından polislere talimat vererek engel olmaya çalışıyorlar. Halkın haklı direnişini yeminli halk düşmanları polislerle engellemeyi deniyorlar. Polisler, faşizmin sokaktaki gözü, kulağı ve eli olduysa bilinsin ki bizler de halkımızın savaşçılarıyız. Halka eziyet eden, işkence yapan, dayaktan geçiren polislere sesleniyoruz! Kendinizi halktan daha güçlü hissediyorsunuz. Peki neden milislerimizin karşısında sus pus oluyorsunuz?

Düşman korku içindedir, gölgesinden korkar hale gelmiştir. Güçsüzdür. Güçlü olan biziz, güçlü ve yenilmez olan halklarımızdır. Bu köhnemiş düzeni yıkana kadar halkımızdan aldığımız güçle savaşmaya devam edeceğiz! Düşmana her geçen gün daha sert, daha acımasız darbeler vuracağız."