HDK, kadınları alanlara ve ortak mücadeleye çağırdı

HDK Merkezi Kadın Koordinasyonu, şiddete karşı ortak mücadelenin önemli olduğunu vurgulayarak, alanlara çağırdı.

HDK Merkezi Kadın Koordinasyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Son yıllarda Türkiye başta olmak üzere tüm dünyada artan şiddet, kadın cinayetleri, kürtaj yasakları, yoksulluk, nefret cinayetleri vb uygulamalar iktidarların kadın düşmanı politikalarda nasıl ortaklaştığını gözler önüne sermektedir. Kadını ve sınırı namus olarak tanımlayan akıl, erkek devlet şiddetinde sınırları ortadan kaldırıp tekleşebilmekte, sınırların erkekliğini yeniden teyit etmektedir" denildi.

'YENİ YAŞAMIN YÜRÜTÜCÜSÜ OLALIM'

Açıklamada, cezaevindeki işkencelere dikkat çekilerek, şunlar da belirtildi:

"Tüm bu saldırılar karşısında kadınların en önemli dayanağı/öz savunması elbette ki tarihsel olarak yarattığı ortak mücadele zeminidir. Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesini her türlü şiddet yöntemi ile bastıran, erkek yasalarla kendi şiddetini ve geleceğini güvence altına almaya çalışan erkek egemen sistem, hakları ve hayatları için yeni mücadele yöntemleri ile sokakları terk etmeyen kadınların direnişinin yeni yaşamın, eşit ve özgür bir yaşamın habercisi olduğunu biliyor. Ve tüm saldırılarını bu bilgi üzerine inşa ediyor.  Halkların Demokratik Kongresi Kadın Meclisleri olarak kadınların direniş ve mücadelesinin önemli bir durağı olan 25 Kasım’da haklarımız, hayatlarımız ve geleceğimiz için tüm kadınları hep birlikte alanlarda olmaya yeni yaşamın yürütücüsü olmaya çağırıyoruz."