Jinên Tîrêjên Rojê, polisleri ve faşistleri hedef aldı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi silahlı ve el yapımı patlayıcılarla düzenledikleri bir eylemde bir polisin öldüğünü belirtirken, “faşistlere ait” 7 lüks araç, iki market ve bir nalbur dükkanı ateşe verildiğini bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada İstanbul, Mersin, Sakarya, Tekirdağ, Kocaeli, Mersin ve Colemêrg’de eylemler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada eylemler şöyle sıralandı:

26 Kasım: İstanbul-Avcılar ilçesinde AKP’li Serdar Alalı faşistine ait 2 lüks araç ve bir nalbur dükkanı birimlerimizce ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.

27 Kasım: İstanbul-Başakşehir’de faşistlere ait 5 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir.

28 Kasım: Mersin’in Toroslar ilçesinde birimlerimiz akşam saatlerinde Türk faşist rejimine ait bir A101 ve bir Şok marketine yönelik el yapımı patlayıcılarla eylem düzenlemiş, iki market büyük çapta zarar görmüştür.

28 Kasım: Sakarya’nın Sapanca ilçesinde birimlerimiz polis aracını iki koldan ferdi silahla ve el yapımı patlayıcılarla vurmuştur. Bu eylemde faşist polislerden birinin başına aldığı kurşunla öldüğü birimlerimizce yerelden tespit edilmiştir.

26-27-28 Kasım: İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli ve Mersin başta olmak üzere bir çok kentte akşam saatlerinde birimlerimiz eş zamanlı olarak PKK’nin 44. yıl dönümü vesilesiyle havai fişek gösterileri yapmıştır.

25-26 Kasım: Gever’de Eski Kışla ve Mezarlık mahalleleri ile Mêrdîn’in Qoser ilçesi Medya Mahallesi, Aşiti Mahallesi ve Sanayi Mahallesi’nde 27 yazılama eylemleri gerçekleştirmiştir.”

Açıklamada PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümünü kutlayan İnisiyatif, bu eylemlerin PKK’nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı yapıldığını belirtti.