Nisêbîn’de kadınlar cinsel saldırıyı protesto etti

Şirnex'te bir uzman çavuşun gerçekleştirdiği cinsel saldırı ardından Nisêbînli kadınlar bir yürüyüş düzenleyerek, özel savaş politikalarına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Tevgera Jinên Azad (TJA), Şirnex'te bir uzman çavuşun bir kadına cinsel saldırıda bulunmasına karşı Mêrdîn'in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde bir yürüyüş düzenledi. 

Kadınlar Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İlçe binasında toplandıktan sonra, Barış Parkı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşte sık sık "Tecavüzcü çeteler hesap verecek" pankartı taşıdı ve "Jin jiyan azadî", "Bijî berxwedana jinan", "Bijî berxwedana zindanan" ve "Tecavüzcü çeteler hesap verecek" sloganları atıldı. 

Yürüyüş sonrasında yapılan açıklamayı TJA aktivisti Nahide Ülger okudu. Ülger, kadınlara ve çocuklara yönelik özel savaş politikalarına dikkat çekerek, fail uzman çavuşun koruma altına alındığını ifade etti. 

Halkın saldırıya karşı duruşunu vurgulayan Nahide Ülger, "Özel savaş politikaları kadın özgürlük hareketimiz ve onurlu halkımız tarafından boşa çıkarılmıştır. Kürt kadın özgürlük hareketi olarak dünyanın neresinde olursa olsun kadına yönelen her türlü şiddete karşı sessiz kalmayacağımızı ve özsavunmamızı geliştireceğimizi belirtiyoruz. Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı öz değerlerini korumaya çağırıyoruz" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ise, şiddetin artarak devam ettiğini belirtti.

AKP döneminde 7 bin kadının katledildiğini hatırlatan Çiğdem Kılıçgün Uçar, kadınların en çok evde, en yakınlarındaki erkeklerden şiddet gördüğünü vurguladı ve şiddetin altında özel savaş politikaları olduğunu ifade etti. 

Çiğdem Kılıçgün Uçar, kadınların yanında olduklarını ve mücadelelerine destek verdiklerini dile getirdi.

Açıklama, "Jin jiyan azadî" sloganlarıyla sona erdi.