TJK-E: Önder Apo etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz

TJK-E, "Önder Apo’nun özgürlüğü ve durumu için acilen harekete geçmeye ve Önder Apo etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Önder Apo 23 yıldır mutlak bir tecrit ve işkence sistemi içinde tutulmaktadır. Bu mutlak tecrit sistemi dünyada bir ilktir. Avukat ve aile görüşü hiçbir hukuki dayanağı olmadan kişiye özel uygulamalarla engellenmektedir" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Tüm bu saldırılara karşı Önder Apo İmralı’da verdiği görkemli mücadeleyle bu saldırıları boşa çıkarmış, tersine çevirmiş, yokluğun dayatıldığı yerde varlığın kazanmasını, köleliğin derinleştirilmek istendiği yerde özgürlüğün filizlenmesini sağlamıştır.

 Kürt kadınları ve Kürt halkı verdiği mücadeleyle üzerindeki ölü toprağını atmış, 100 yıllık inkâr ve imha konseptini yerle bir etmiştir. Demokratik, Kadın Özgürlükçü ve Ekolojik Toplum paradigması ile mücadeleyi yeni bir aşamaya taşıyan halkımız hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını tüm dünyaya göstermiştir.
23 yıldır uygulanan bu ağır tecrit ve işkence sistemi esas olarak Kürt halkına, kadınlara, tüm demokratik güçlere uygulanan baskı, işkence ve tecrit sistemidir. Kürt halkına yönelik her gün katlanarak geliştirilen soykırım politikalarının merkezinde Önder Apo'ya yönelik geliştirilen bu mutlak tecrit ve işkence sistemi vardır.

'AVUKATLARIN AÇIKLAMASI BÜYÜK ÖNEMDE'

Önder APO üzerindeki bu insanlık dışı uygulamalara son verilmesi için CPT derhal rolünü oynamalı ve Önder APO'nun sağlığı ve yaşamı güvence altına alınmalıdır.

Bu anlamda Asrın Hukuk Bürosunun yaptığı açıklama büyük önem taşımaktadır. Önder APO'dan 20 aydır haber alınamamaktadır. CPT'nin bu konuda görevini yapmaması ve hiçbir açıklama da bulunmaması biz kadınlar ve halklar nezdinde suçtur.

Bunun için CPT ve Avrupa Konseyi başta olmak üzere uluslararası kurumları acilen harekete geçmeye çağırıyoruz. Yine başta kadınlar olmak üzere Kurdistan halkını ve duyarlı kamuoyunu Önder Apo’nun özgürlüğü ve durumu için acilen harekete geçmeye ve Önder Apo etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz."