Kürt sanatçılar 17 Şubat’ta Köln’de buluşmaya çağırdı

Kürt kültür hareketi TEV-ÇAND sanatçıları, 17 Şubat’ta Köln’de Kürt halkı ve dostları ile birlikte eylemde olacaklarını açıklayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için herkesi mitinge güçlü katılmaya çağırdı.

TEV-ÇAND bünyesindeki Kürt sanatçılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm için 17 Şubat’ta Köln’de yapılacak büyük mitinge katılacaklarını duyurdu.

Bir araya gelerek ortak bir açıklamada bulunan sanatçılar, Kürt halkı ve dostlarını da eyleme güçlü bir katılım göstermeye çağırdı.

Sanatçılar adına Hozan Şemdin, şu mesajı verdi:

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 25 yıldır İmralı Adası’nda ağır bir tecrit altındadır.

Bu nedenle Kurdistan’ın dört parçası ve yurt dışında halkımız bugün ayaktadır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kalkması için Kürt halkı eylemdedir.

Biz de Kürt sanatçılar olarak 17 Şubat’ta Almanya’nın Köln kentindeki eylemde yer alacağız. Sanatçılar olarak Kürt Halk Önderi için yaptığımız stranlarımızla orada olacağız.

Kürt Halk Önderi üzerindeki tecride son vermek ve PKK’nin terörist örgütler listesinden çıkarılması için halkımızı ve dostlarını Köln’de buluşmaya çağırıyoruz.”