İran, Şehit Rêzan Cawid için anma törenini engelliyor

İran, Türk devletinin saldırısında şehit düşen Rêzan Cawid için anma töreni yapılmasına engel olduğu öğrenildi.

İran Devrim Muhafızları’na bağlı İtlaat Güçleri’nin Mahabad’ta Eski KODAR Eşbaşkanı ve PJAK kurucu ve yöneticilerinden Rêzan Cawid için anma töreni yapılmasına engel olduğu bildirildi. İtlaat Güçleri, Cawid’in ailesini çağırarak İtlaat merkezine götürdü.

Kürdistan İnsan Hakları Ağı, Mahabad Güvenlik Güçleri’nin 13 Ağustos’ta Şehit Rêzan Cawid’in annesi Fatme Suhrabi ve kardeşini Rêzan Cawid’in şehadetinden PJAK’ı sorumlu tutmaları için baskı yaptığını ama Şehit Rêzan Cawid’in ailesinin bunu reddettiğini bildirdi.

Kürdistan İnsan Hakları Ağı, Rêzan Cawid’in ailesinin anma töreninin engellenmesi ve kendilerine yapılan baskılar nedeniyle evlerini bir süreliğine terk etmek zorunda kaldığını da söyledi.

Yine Devrim Muhafızları’na bağlı İtlaat Güçleri’nin geçtiğimiz birkaç gün içinde Mahabad’da taziyeye gittikleri gerekçesiyle birkaç kişiyi gözaltına aldığı ve haklarında soruşturma başlattığı açıklandı.

KODAR eski Eşbaşkanı ve PJAK kurucu ve yöneticilerinden Rêzan Cawid 6 Ağustos 2022 tarihinde Qamîşlo’da, işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşmüştü.