Cezaevinde işkence: Bir tutsak yoğun bakımda!

Şırnak T Tipi kapalı Cezaevi'nde gardiyanlar tutsaklara saldırdı. Tutsak Mehmet Ali Çevik’in, yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuşları basan gardiyanların, tutsaklara saldırdığı belirtildi. Gardiyanların saldırısında 16 tutsağın işkence gördüğü aktarıldı. Tutsaklardan Mehmet Ali Çevik’in Şırnak Devlet Hastanesi’nde kaldırıldığı ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Saldırıya maruz kalan diğer tutsakların kol ve bacaklarında kırıkların olduğu, saldırının cezaevi müdürünün gözetiminde gerçekleştiği belirtildi.

SALDIRILAR BİR HAFTADIR SÜRÜYOR!

Saldırıya dair bilgi veren aileler, tutsakların gardiyanların mescide ayakkabılarla girmesine tepki göstermesi üzerine saldırıya maruz kaldıklarını aktardı.

Tutsaklardan Mahsun Durak, yaşananları ailesine anlattı. Eş Zeynep Durak, saldırıların Cuma (22 Ekim) gününden bu yana sürdüğünü belirtti. Zeynep Durak, eşinin vücudunda morluklar ve burnunda çiziklerin olduğunu belirterek, saldırılara karşı kamuoyuna duyarlılık, insan hakları ve hukuk örgütlerine de cezaevinde incelemelerde bulunma çağrısında bulundu.

Mahsun Durak ile cezaevinde görüşen babası Mehmet Durak da şunları anlattı: “2 gün önce koğuşları gardiyanlar tarafından basılmış ve 3 siyasi koğuşun birleştirilmesi istenmiş. Ama tutuklular bunu kabul etmemiş. Sonra gardiyanlar koğuşlara giderek, tutukluların yüzünü duvara döndürerek, 'sizi adam edeceğiz' tehdidinde bulunmuş. Bütün koğuşlarda bu uygulamalar mevcut. Birçok tutuklu darp edilmiş. Diğer koğuşlarda farklı muamelelerde de bulunmuşlar. Oğlumun birçok arkadaşı da feci şekilde darp edilmiş. Birçok tutuklunun koğuşlarını değiştirmişler."

Baba Durak, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Şırnak Barosu’nun cezaevinde incelemede bulunmasını istedi.