HPG-BİM: Gerilla eylemlerinde iki işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin devam eden saldırılarına karşı gerillanın düzenlediği eylemlerde iki işgalcinin daha cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 2 işgalci cezalandırılmış, aynı zamanda işgalcilerin savaş mevzilerini bombalamak amacıyla hazırladığı kimyasal silah ve zehirli dumanları yönlendirmek için kullandığı aspiratör imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 6 kez yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazlarıyla, 11 kez savaş uçakları, 52 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve havanlarla bombalamıştır” dedi.

Açıklamada gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin şu ayrıntılar verildi:

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 25 Eyül sabah saatlerinde Sîda’ya bağlı Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

– 25 Eylül saat 10:00’da Çemço’ya bağlı Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

– 25 Eylül saat 15:10’da Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 25 Eylül’de Sîda’ya bağlı Şehîd Felat savaş mevzilerini kimyasal silahlarla bombalamak ve çıkan zehirli dumanları aspiratörle tünellerin içine yönlendirmek isteyen işgalciler sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde işgalcilerin savaş mevzilerini bombalamak için hazırladıkları kimyasal silah ve aspiratör imha edilmiştir.

– 25 Eylül saat 20:35’te Saca Direniş Alanı’nda indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce hedeflenmiştir. Güçlerimizin müdahalesinin ardından helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

– 25 Eylül saat 22:30’da Karker Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri hareketli timlerimizce vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesinin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

– 25 Eylül gece saatlerinde Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesinin ardından helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

2. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                        

– 25 Eylül saat 14:05’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 25 Eylül saat 16:25’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

3. İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazlarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 25 Eylül’de Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Sîda’ya bağlı Şehîd Agir savaş mevzileri yasaklı bomba, kimyasal silah ve biber gazlarıyla 4 kez bombalanmıştır.

– 25 Eylül günü saat 14:00’dan 15:00’a kadar Çemço’ya bağlı Şehîd Bahoz savaş mevzileri kimyasal silahlarla 2 kez bombalamıştır.

4. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

– 24 Eylül’de Garê’deki Gundê Gorkê ile Metîna’daki Çarçel, Gundê Şêlazê arazileri ve Girê Hakkarî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 11 kez bombalanmıştır.

– 25 Eylül’de Çemço, Kurojahro, Saca, Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile 52 kez bombalanmıştır.

– 25 Eylül’de Girê Hakkarî Direniş Alanı obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.

– 25 Eylül’de Çemço Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.”