HPG: Gerilla güçleri işgalcilere ağır darbeler vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Avaşîn ve Heftanîn’de işgalci Türk ordusuna gerçekleştirdiği eylemlerle ağır darbeler vurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi Çerçevesinde Heftanîn bölgesinde;

18 Eylül günü saat 11:00’da güçlerimiz Partizan alanına bağlı Qesrokê tepesinde bulunan işgalcilere karşı YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

18 Eylül günü saat 02:00’da Werxelê Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği ile vurulmuştur. Eylemin ardından bir kademe geri çekilen işgalciler; 02:20, 02:30 ve 02:45 saatlerinde Direniş Alanı’na 3 kez patlayıcılarla saldırmıştır. Gerçekleştirilen saldırılar ardından Werxelê Direniş Alanı çevresine patlayıcılar ve mobese kameraları yerleştirmek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından tekrar sabotaj taktiği ve yakın mesafeden ferdi silahlar ile vurulmuştur. Burada işgalcilere ait patlayıcılar ve mobese kamerası büyük bir ustalıkla imha edilmiştir. Werxelê Direnişçileri’nin etkili eylemleri sonucunda işgalcilerin ilerleyişi durdurulmuştur.

3Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

19 Eylül günü 06:15’te işgalci TC ordusu Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılar ile bombalamıştır.

12 Eylül günü işgalci TC ordusu Heftanîn’in Pîrbila alanı ile Banikê köyü çevresini yoğun bir şekilde obüs ve havanlarla bombaladıktan sonra 13 Eylül günü kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu işgal operasyonu akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği bu bombardımanlar sonucunda Başûrê Kurdistan halkımıza ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.

18 Eylül günü saat 18:40’ta Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü savaş uçakları ile bombalanmıştır.

18 Eylül günü 22:45 – 00:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba Girê Spî ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Girê Qartal, Stûnê ve Geliyê Basya alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

18 Eylül günü 16:00’dan 19 Eylül sabah saatlerine kadar işgalci TC ordusu Metîna bölgesine bağlı Qela Qûmriyê alanı ve Hirorê köyü çevresi sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır. “