Gerillaya katılan bir grup genç ‘zafer savaşı’nda yer almaya çağırdı

PKK’nin kuruluşunun 43’üncü yıldönümünde yönünü Kürdistan dağlarına çeviren bir grup genç, gerilladan etkilendiklerini belirterek, “Çünkü bu savaş zafer savaşıdır” dedi.

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü olan 27 Kasım vesilesiyle gerilla saflarına katılan bir grup genç, Kürdistan dağlarında bir açıklama yaptı.

Gençler, tüm Kürdistan gençliğine seslenerek, “zafer savaşında yer almaya” çağırdı.

Gençlerin açıklaması şöyle:

“İşgalci faşist Türk devleti tüm varlığını ortaya koyup seferber olduğu Kürdistanı ve Kürt halkını bitirme savaşında kendisi bitişin ve yok oluşun eşiğine gelmiş durumdadır. Bütün imkanlarını seferber ederek giriştiği bu soykırım savaşında bugüne kadar denemediği yol yöntem bırakmamıştır. Hiçbir savaşta görülmediği kadar vahşi, ahlak dışı her saldırıyı sonuna kadar geliştirmekten hiç geri durmadan devam etmektedir. Bütün özel savaş yöntemlerini ve dönemin en gelişkin savaş tekniğini tüm yoğunluğuyla kullanarak Kürdistan’ı, Kürt halkını ve onun tek temsilcisi olan PKK’yi bitirmek için varlık yokluk savaşı vermektedir.

Bir yandan toplum üzerinde her türlü faşist soykırım saldırıları yürütürken diğer yandan toplumun en temel dinamik gücü olan gençliği yozlaştırıp, fuhuş, uyuşturucu ile çürütüp bitirmeye çalışmaktadır. Taciz ve tecavüzcü karakteri ile Kürdistan’ın, Kürt halkının bütün değerlerine saldırmaktadır. Kürdistan’da bir karış dahi özgür yaşanır bir toprak bırakmamak için tüm gücüyle saldırmaktadır.

Bugün Özgür Kürdistan dağlarında Kürdistan’ın, Kürt halkının ve tüm insanlık değerlerinin koruyucusu ve savunucusu olan Kürdistan gerillalarına karşı en üst düzeyde savaş tekniği ve bütün emperyalist güç ittifaklarıyla savaş yürütmektedir. Bugün yürüttüğü bu savaşta gerillanın Apocu gençlik ruhu, destansı direniş ve mücadele ruhu karşısında çaresiz kalmıştır. Aylarca süren savaşta Werxelê gibi birçok alandan ardına dahi bakmadan kaçmıştır.

Bizler Kürdistan gençliği olarak yürütülen bu onur savaşı ve destansı kahramanlık mücadelesinden etkilenerek gerilla saflarına katıldık. Çünkü bu savaş zafer savaşıdır. Kürdistan gençliği olarak Önderliğimiz üzerinde devam eden tecride rağmen bir an dahi normal bir yaşamı yaşamayı onursuzluk kabul ederek tüm değerler ve varlığımızın ifadesi olan Önder Apo üzerinde yürütülen tecritten, Kürdistan ve Kürt halkına uygulanan her türlü faşist, soykırımcı saldırılardan intikam alma temelinde gerilla saflarına katılıyoruz. Çünkü gerilla mücadelesi özgür Kürdistan’ın tek teminatıdır. Bu temelde bizler de “Werin  Cenga Azadiyê” şiarı ile soykırımcı faşist Türk devleti, emperyalizm ve onların işbirlikçi ihanet çizgisi ile anladıkları dilden yani silahlı mücadele ile cevap vereceğiz. Kürdistan’da işgal edilen her karış toprağın ve verilen her bedelin intikamını alacağız. Çünkü PKK bir intikam hareketidir.

PKK’nin 44’üncü yılında ilk günkü Apocu gençlik ruhunu daha da büyüterek zaferle taçlandıracağı bu dönemde Kürdistan halkı ve tüm halklar gençliği de faşizme karşı bu savaşta yerini almalıdır. Bizler buradan tüm Kürdistan gençliğine sesleniyoruz. Kürdistan gençliğinin ve tüm gençlerin ait ve layık oldukları gerilla saflarında sizlerde bu onur mücadelesi ve zafer savaşında yerinizi alın. Tüm Kürdistan gençliğine buradan “Werin Cenga Azadiyê” diyoruz.”