HPG: Direnişimiz Apocu fedai ruhla sürüyor

Hareketli timler ve savaş tünellerinde direnen gerillaların Apocu fedai ruhla direnişi sürdürdüklerini belirten HPG, “Güçlerimizin gerçekleştirdiği 7 eylem sonucunda; 12 işgalci cezalandırılmıştır. 3 mevzi ve 1 A-4 silahı imha edilmiştir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Hareketli timlerimiz ve savaş tünellerinde direnen yoldaşlarımız Apocu fedai ruhla direnişini sürdürmektedir. Büyük bir iradeyle emsalsiz direniş örneği sergileyen yoldaşlarımız aynı zamanda düşmana etkili darbeler de vurmaktadır.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği 7 eylem sonucunda; 12 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı zamanda 3 mevzi ve 1 A-4 silahı imha edilmiştir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 14 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 11 kez savaş uçakları, 44 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs ve havanlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

28 Eylül saat 17:40’ta Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler ağır silahlarla etkili bir biçimde vurulmuştur. Bu eylemde hedeflenen 2 mevzi ve 1 A-4 silahı imha edilirken, 2 işgalci cezalandırılmıştır.

28 Eylül saat 19.40’ta Saca Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

28 Eylül 22:00 ve 00:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri çevresine mobesse kamera sistemi yerleştirmeye çalışan işgalciler ferdi silahlarla vurularak darbelenmiştir.

29 Eylül saat 06:20’de Çemço Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce denetim altına alındıktan sonra suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

28 Eylül saat 09:30’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait mevziler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 1 mevzi imha edilirken, 2 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 10:30’da eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalciler, ağır silahlarla bir kez daha vurulmuştur. Bu eylemde de 4 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;    

27 Eylül’de Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Piling’da bulunan işgalcilerin gizli bir birliği, hareketli timlerimizce denetim altına almıştır. Denetim altına alınan işgalciler saat 09:00’da el bombaları ve ferdi silahlarla etkili bir biçimde vurulmuştur. Bu eylemde 1’i rütbeli olmak üzere 3 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri ile Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat ve Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 13 kez bombalanmıştır.

28 Eylül’de Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri yüksek şiddetteki yasaklı bombayla 1 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Eylül’de Garê’nin Gundê Şiyê arazisi, Metîna’daki Golka, Girê Çarçel ve Gundê Şêlazê arazileri ile Çemço Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 11 kez bombalanmıştır.

28 Eylül’de Çemço, Kurojahro, Şikefta Birîndara, Saca, Karker, Girê Hakkarî, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 44 kez bombalanmıştır.

27 ve 28 Eylül’de Çemço, Girê Hakkarî ve Girê FM Direniş Alanları obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.

28 Eylül’de Çemço, Saca ve Girê Cûdî Direniş Alanı üzerinde dron hareketliliği gözlenmiştir.”