HRE iki bölgede işgalcileri vurdu: 11 ölü, 8 yaralı

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 22 ve 27 Eylül tarihleri arasında işgalcilere yönelik olarak düzenledikleri eylemlerde en az 11 işgalcinin öldürüldüğünü, 8’inin yaralandığını bildirdi.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, Türk devletinin işgali altındaki Efrîn’e bağlı Şerawa ve Şerawa bölgelerinde 22, 26 ve 27 Eylül tarihlerinde işgalcileri vurduklarını belirtti.

Açıklama şöyle:

“22 Eylül’de, Şera’ya bağlı Enabkê köyünde işgalci çetelere yönelik özel bir eylem gerçekleşti. Bu eylem sonucunda düşmanın ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

26 Eylül’de Şêrawa ilçesine bağlı Birc Heyder köyünde işgalci çetelere geniş çaplı bir baskın eylemi düzenlendi. İlk saldırıda 3 çete öldürüldü, bu eylemin ardından düşman iki kez ölü ve yaralılarını almaya çalıştı. Güçlerimiz bu iki kez ölü ve yaralılarını almak isteyen işgalci çeteleri hedef aldı. Bu eylemlerde de 5 çete öldürüldü, 6 çete yaralandı. Bu eylemlerde toplam 8 işgalci çete öldürüldü, en az 6 çete de yaralandı.

27 Eylül’de, Şêrawa’ya bağlı Gobelê köyünde işgalci Türk devletine ait bir üs hedef alındı. Eylemde 3 işgalci Türk askeri öldürüldü, 2 asker de yaralandı.

Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemelerde, 3 Türk ordusu askeri ve 8 işgalci çete öldürüldü, 2 asker ve en az 6 çete de yaralandı. Türk ordusunun saldırılarına karşı misilleme eylemlerimiz devam edecek.”