Reqalılar Kobanê’ye yönelik saldırıları kınadı

İşgalci Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırılarını kınayan yüzlerce Reqalı, sessiz kalan uluslararası topluma da tepki gösterdi.

Zenûbiya Kadın Meclisi’nin organizesiyle yüzlerce Reqalı, işgalci Türk devletinin Kobanê’ye yönelik saldırılarını kınadı.

Yürüyüşe yüzlerce Reqalı gencin yanı sıra çok sayıda sivil ve askeri kurum ile Reqa aşiretlerinin ileri gelenleri katıldı.

Watenî Hastanesi’nin önünde toplanan kitle, “Türk işgalciliğine hayır, uluslararası sessizliğe hayır” yazılı pankartları taşıyarak itfaiye meydanına doğru yürüyüşe geçti.

Eylemciler, işgalci Türk devletinin özellikle Kobanê olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınayan sloganlar attı.

Yürüyüşün sonunda açıklama yapan Zenûbiya Kadın Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Itîmad El-Ehmed, işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınayarak, Türk devletinin yenilgisini saklamak için bölgeyi bombaladığını ve sivilleri hedef aldığını belirtti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin elde ettiği başarıları hazmedemediği için işgalci Türk devletinin ulusal güvenlik bahanesiyle Kobanê bölgesindeki sivilleri hedef aldığını vurgulayan Itîmad El-Ehmed, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Reqa halkı olarak uluslararası sessizliğe hayır diyoruz. Biz halk olarak biriz ve irademiz birdir. İşlenen bu suçların karşısında duracağız ve Suriye’nin bütün bölgelerini kurtarana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.”

Itîmad El-Ehmed, Türk devletinin işlediği suçlar karşısında sessiz kalan insan ve hukuk örgütlerine de tepki gösterdi.

Eylem, şehitlere bağlılık ve QSD savaşçılarını selamlayan sloganlarla son buldu.