Sêmalka eylemi: KDP şehit ailelerinden özür dilemeli

Sêmalka'da süren nöbet eylemine Cizre Bölgesi Eğitim ve Öğretim Komitesi üyeleri katıldı. Komite, KDP’yi şehit ailelerinden özür dilemeye ve bir an önce ihanetten vazgeçmeye çağırdı.

KDP pususunda şehit olan gerillaların cenazelerini almak için Sêmalka kapısında ailelerin bekleyişi aşırı soğuklara rağmen devam ediyor.

Eylemi, Cizre Bölgesi Eğitim ve Öğretim Komitesi üyelerinden oluşan heyet devraldı.

Sêmalka kapısına yürüyen heyet üyeleri, gerilla direnişini selamlayan ve KDP ihanetini kınayan sloganlar atarak Pêşxabûr kapısına yürüdü.

Cizre Bölgesi Eğitim ve Öğretim Komitesi adına konuşan Sûheyle Mihemed, "Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürt halkının düşmanları Kürtlerin kazanımlarını yok etmek istiyor. Bu saldırılar, cesaretini uluslararası sessizlikten alıyor” şeklinde konuştu.

Türk faşizminin Medya Savunma Alanlarında gerillaya karşı uluslararası alanda yasaklanmış silahlar kullandığını belirten Mihemed, gerillanın şehit edilmesinden Başûrê Kürdistan'daki yetkililerin sorumlu olduğunun altını çizen Sûheyle Mihemed, şöyle devam etti: "Eğitim ve Öğretim Komitesi adına Sêmalka kapısı önündeki eylemcilere desteğimizi iletmek üzere burada bulunuyoruz. Xelîfan şehitlerinin cenazeleri biran önce teslim edilmeli. KDP bir an önce ailelerden özür dilemeli.”