TEV-DEM: AKP, KDP'nin desteğiyle ayakta duruyor

TEV-DEM, "Mesrur Barzani’nin açıklamaları Türk işgalini haklı çıkarıyor. AKP, KDP'nin desteğiyle ayakta duruyor" dedi.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Başûrê Kurdistan yönetiminin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

TEV-DEM tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bölgede kendi hegemonyasını, halkın iradesine dayatmak amacıyla çatışmalar, bölgesel ve uluslararası savaşlar yaşanmakta ve bu durum uluslararası toplumu bir krize sürüklemiştir" denilerek, şunlar ifade edildi:

'TÜRK DEVLETİ DİRENİŞ SAYESİNDE EN ZON GÜNLERİNİ YAŞIYOR'

"Bu savaşların ve çatışmaların çoğu Kürdistan'da yaşanıyor. İşgalci Türk devleti, Kürt halkının iradesine karşı on yıllardır Kürdistan'ı ve halkını kimyasal silahlar için bir deneme alanı olarak kullanarak etnik bir soykırım savaşı yürütüyor. Ayrıca Başûr’daki Medya Savunma Alanı başta olmak üzere Rojava’da her gün insanlığa karşı suçlar işleniyor, işgal altındaki bölgelerde terör saldırıları düzenliyor. Aynı zamanda halkımızın iradesine karşı kirli politikalar izlemekte. Son olarak da Türkiye Savunma Bakanı’ndan Kürdistan adına karşı nefret ve küçümseme ifade eden açıklama geldi.
Kürdistan Kurtuluş Hareketi’nin, Kürt halkının kazanımlarını korumak için gösterdiği direniş sonucunda AKP’nin başını çektiği Türk devleti adeta tehlikeye girmiş, en zor günlerini yaşamakta ve artık uluslararası toplum içerisinde dinlenmez bir noktaya gelmiş durumda."

'KDP'NİN DESTEĞİYLE AYAKTA!'

Açıklamada, "AKP, Kürtleri koruduğunu iddia eden bazı Kürt partilerinin, özellikle Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) desteğiyle ayakta duruyor" vurgusunda bulunularak, şunlar kaydedildi:
"KDP, Kürdistan'ın Türk işgalini haklı çıkarıyor. Kürtlere karşı günlük soykırım tehdidi oluşturan Türk işgaline karşı güçlerini birleştirmek yerine milliyetçi duruş sergilemek.
KDP yönetimi, kader tayin eden bir süreçte ulusal rolünü oynamalıydı. Ancak dönemin yönetimi Kürdistan Kurtuluş Hareketi ve gerillalara karşı tehlikeli ve sert açıklamalar yaptı. Mesrur Barzani'nin son açıklamasından anlaşılan şu ki işgalci Türk devletinin görüşünü dile getiriyor, işgali haklı çıkarıyor. Bu açıklamalarda halkımızın menfaati olarak görmüyor, tam tersine halkımızın endişelerini artırdı.
Yapılan açıklama Rojava ile Kuzey ve Doğu Suriye Bölge halkının iradesine karşı olan Türk devletinin açıklamalarının bir şeklidir.
Halkımızı, işgalci Türk devletinin politikalarını destekleyen, irademize ve değerlerimize yönelik saldırılarını haklı çıkaran KDP’nin politikalarını teşhir etmeye çağırıyoruz.”