TEV-DEM: Tüm Kürtler Türk devletine karşı ortak tavır almalı

Türk devletinin Şükrü Serhat’ı (Yasin Bulut) katletmesine sert tepki gösteren TEV-DEM, Kürt halkını ortak tavır almaya çağırdı.

Faşist Türk devletinin planlarına dikkat çeken TEV-DEM, yurtsever halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi’nin direnişçi savaşçılarını hedef alan faşist Türk devletine karşı ortak tavır almaya ve birlik olmaya çağırdı.

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Şükrü Serhat’ın (Yasin Bulut) faşist Türk devletine bağlı MİT tarafından Süleymaniye’de şehit edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, “Faşist Türk devleti nerede, ne zaman demeden her gün Kürt yurtsever ve direnişçi kişilikleri hedef alıyor. Türk devleti Irak ve Suriye’de yaşanan siyasi boşluktan faydalanıyor. Hedef almalar, faşist Türk devletine bağlı MİT tarafından gerçekleştiriliyor" denildi.

'SALDIRILAR ARTABİLİR!'

"Faşist Türk devleti, Kürt halkına karşı yeni yöntemler kullanmaya devam ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Mevcut süreçte ise katliam operasyonlarına başvurdu. Bu faşist Türk devletinin Kürt halkı ve değerlerine karşı beslediği kin ve nefreti gözler önüne seriyor.

Süleymaniye’ye tedavi için giden Şükrü Serhat’ın (Yasin Bulut) şehit düşürülmesi yaşanılan ilk olay değildir. Türk devleti her geçen gün işlediği suçların dozajını yükseltiyor. Şengal, Maxmûr ve diğer bölgelere yönelik saldırılarını arttırdı. Yaşanılan olaylar, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da istihbaratını yerleştirdiğine işaret ediyor. Faşist Türk devleti suç pozisyonunda olan siyasetini ön plana çıkararak halkın gözünü korkutmak istiyor. Halkı teslim almak, ajanlaştırmak, yurtseverlikten uzaklaştırmak ve göçertmek istiyor. Yaşanan olaylardan da anlaşılıyor ki bölgenin güvenliği Başûrê Kurdistan Bölgesi’ne bağlı İç Güvenlik Güçleri tarafından sağlanmıyor. Önümüzdeki süreçte faşist Türk devletinin planları artabilir.

'KÜRT HALKI ŞEHİTLERE LAYIK OLMALI'

Faşist Türk devleti, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için özel savaş politikası dahilinde yurtsever ve devrimci kişilikleri hedef alıyor. Kürt halkı nerede olursa olsun duyarlı olmak zorundadır. Kürt halkı, Türk istihbaratı ağı ve planlara karşı Şükrü Serhat ve tüm şehitlere layık olmak için birlik olmalı, ortak tavır almalı.”