YPJ komutanı Zozan Hesekê için görkemli cenaze töreni

Şehit YPJ Komutanı Zozan Hesekê (Minewer Fatimê) için Cizre Kantonu halkı kitlesel bir cenaze töreninde bir araya geldi.

2 Nisan 2024’te şehit düşen komutan Zozan Hesekê için düzenlenen görkemli tören, Hesekê’deki Dawudiyê köyünde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’nde gerçekleşti.

Törene Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile kanaat önderlerin de aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı. 

Cizre Kantonu'nun çeşitli kent, ilçe ve beldelerinden gelen halk, şehit Zozan’ın naaşını Şehit Aileleri Meclisi merkezinin önünden alarak,k araç konvoylarıyla Şehit Dijwar Şehitliği’ne götürdü. 

YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri tören ardından konuşmalar yapıldı. 

Şehit Aileleri Hesekê Meclisi üyesi Fatme Elî, "Şehit Zozan, biz kadınların bu günlere gelebilmesi için mücadelesine 1990`lı yıllarda başladı. 34 yıl boyunca zulme ve baskıya karşı mücadele etti” dedi. 

YPJ Genel Komutanlığı üyesi Rohilat Efrîn, başsağlığı diledikten sonra “Şehit Zozan’ın ailesi ‘Fatmê’ ailesi özgürlük hareketini kuruluşundan bu yana hep sahiplendi" diye konuştu. 

Rohilat Efrîn,  şehit Zozan’ın bölge halkının kazanımlarını korumak için YPJ komutanlarıyla birlikte Kobanê, Dêrazor ve Serêkaniyê’yi özgürleştirme hamlelerinde yer aldığını belirtti. 

Kongra Star üyesi Laleşîn Hesekê, "Hesekê, şehit Zozan’ın kadınların özgürlüğü ve Rojava devriminin kazanımlarını korumak için verdiği mücadeleye şahittir” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra şehadet belgesi okunarak şehit ailesine teslim edildi. Zozan Hesekê, “Şehit Namirin” sloganları ve annelerin zılgıtları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.