HPG Serhat şehitlerini andı

HPG BİM, 12 Temmuz günü Erzurum’un Şenkaya alanında ve 19 Eylül günü de Iğdır’ın Kirêkor alında şehit olan HPG gerillaları Hejar Ararat (Halis Eroğlu) ve Roni Ronahi’yi (Halis Erdoğan) andı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Erzurum ve Iğdır’da şehit olan iki HPG gerillasını andı.

HPG BİM açıklamasında şunları belirtti: “12 Temmuz günü Erzurum’un Şenkaya alanında, güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışma çıkmış ve yaşanan çatışmalarda Hejar yoldaşımız sonuna kadar direnerek, düşmana teslim olmayı kabul etmeyip kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.   

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Hejar Ararat
Adı Soyadı: Halis Eroğlu
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Gülnas – Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 12 Temmuz 2020 / Erzurum

FEDAKAR KİŞİLİĞİ VE DÜŞMANA OLAN ÖFKESİ İLE ÖN PLANA ÇIKMIŞTIR

êjar yoldaşımız Van’da yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Serhat’ın moderniteye bulaşmamış doğal kültürü ve Partimiz PKK’nin kahramanlık öyküleriyle büyümüştür. Sömürgeci soykırımcı Türk devletinin Kürtleri asimile merkezleri haline getirdiği okullarını büyük başarılarla bitirmiş olmasına rağmen, halkımız üzerinde geliştirilen soykırım politikalarını kabul etmeyerek gerilla saflarına katılmıştır. Hêjar yoldaşımız, gerilla yaşamı boyunca fedakâr kişiliği ve düşmana karşı olan büyük öfkesiyle ön plana çıkmıştır. Faşist Türk devletinin, nerede olursa olsun hiçbir şekilde Kürdü kabul etmemesini büyük bir mücadele gerekçesi yapan Hêjar yoldaşımız Serhat Eyaleti’nin en zor alanlarında görev almış ve işgalci Türk ordusuna darbe vurmak için sürekli arayış içerisinde olmuştur. Hêjar yoldaşımız Türk devletinin geliştirdiği saldırılara karşı kişiliğinde büyük bir saldırı ruhu oluşturarak, Apocu militan ölçülerde keskinleşerek eyalette yapılan tüm eylemlere kendini önermiş ve bunun için ısrarcı olmuştur. Kuzey Kürdistan’daki gerilla pratiğinde pişerek komutanlaşmış ve yeni dönem gerilla çizgisini pratikleştirmek için kararlı bir çabanın sahibi olmuştur. Son olarak Erzurum’un Şenkaya ilçesinde başlatılan operasyon sırasında düşman askerlerine büyük darbeler vurarak şehadete ulaşan Hêjar yoldaşımız direnişin ve Özgürlük Hareketi’mizin faşist düşmana karşı geliştirdiği büyük saldırı ruhunun sembolü olmuştur.

GİLÎDAX GİBİ BAŞI DİK VE ONURLUYDU

19 Eylül günü Iğdır’ın Kirêkor alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında çıkan çatışmada Roni yoldaşımız işgalci orduya karşı tek başına kahramanca savaşarak şehitler kervanına katılmıştır.  

Şehadete ulaşan yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Roni Ronahi
Adı Soyadı: Halis Erdoğan
Doğum Yeri: Iğdır
Anne - Baba Adı: Habibe – Şerif
Şehadet Tarihi ve Yeri: 19 Eylül 2020 / Iğdır

 

Roni yoldaşımız Serhat’ın halklar mozaiği ve direngen şehri olan Iğdır’da dünyaya gelmiş, ailesinin Türkiye metropollerine göç etmesinden dolayı metropollerde büyümüştür. 2009 yılında ailesinde yaşanan şehadetten etkilenerek Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni daha yakından tanıma fırsatı bulan Roni yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gerillaya katıldığı andan itibaren özlü, fedakâr özellikleri ve yüzünden hiç eksik etmediği gülümsemesiyle arkadaşları arasında moral kaynağı olmuştur. Roni yoldaşımız, düşmanın adete bozguna uğratıldığı birçok eyleme katılarak Serhat Eyaleti’nde geliştirilen Devrimci Zafer Hamlesi’nin başarıya ulaşmasında büyük bir rol oynamıştır. Düşmanın 12 Eylül günü Iğdır kırsalında başlattığı operasyon sırasında yapılan teslimiyet çağrılarına Gilîdax gibi başı dik ve onurlu bir şekilde mermi ile karşılık veren Roni yoldaşımız, Mazlum ve Kemallerin izinde yürüyerek ‘Berxwedan jiyan e!’ demiş ve kahramanlık destanı yazarak ölümsüzler kervanına katılmıştır.Roni – Halis Erdoğan

Serhat alanında Agit ve Beritan çizgisinde baş eğmez yiğitçe direnişi geliştirerek şehadete ulaşan yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyor, yoldaşlarımızın kahramanca duruşlarını mücadelemize rehber eyleyerek anılarını gerçekleştirme sözünü veriyoruz. Başta aileleri olmak üzere direngen Serhat halkımıza ve yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.”