Kürtler, Güven için her yerde eylemde-YENİLENDİ-I

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar, DTK Eş Başkanı ve Leyla Güven’in açlık grevinde geldiği ölüm sınırına dikkat çekmek amacıyla alanlarda.

TJK-E ve KCDK-E’nin çağrısı ile alanlara çıkan Kürdistanlılar birçok meydanda düzenledikleri eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto ediyor ve Leyla Güven’in direnişine ses veriyor.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de HBF’de düzenlenen eylemde Kürdistanlılar, Güven ile Öcalan’ın posterlerini açtı.

“Biji berxwedana Leyla”, “Biji Serok Apo”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “İnsanlık uyuma, onuruna sahip çık”, “Yaşasın enternasyonalist dayanışma” sloganı atan kitle, HBF içinde ve dışında bir eylem yaptı.

Eylem bildirinin okunması ve yarın Hermanplatz’da düzenlenecek eyleme katılım çağrısı ile sona erdi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde Kürdistanlılar Güven’in direnişine ve açlık grevinde ölüm sınırına gelmesine dikkat çekmek amacıyla bir eylem yapıldı.

Bremen HBF içinde bir araya gelen Kürdistanlılar, ağızlarına siyah bantlar yapıştırarak, eylem yaptı.

Güven’in açlık grevinde artık ölüm sınırında olduğuna dikkat çeken dövizler taşıyan kitlenin eylemi geç saatlere kadar sürdü.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Ronahi Kadın Meclisi’nin çağrısı ile bir eylem düzenlendi. Merkez Tren İstasyonu önünde Güven’in direnişine dikkat çekilen eylemde, Avrupa’daki Kürt halkının eylemlerini sürdüreceği mesajı verildi.

HEILBORN

Almanya’nın Heilborn kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve MLPD temsilcilerinin de katılımı ile bir eylem düzenlendi.

Saat 18.00 ile 19.00 arasında düzenlenen mitingde Leyla Güven’in direnişi selamlandı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde yaşayan Kürdistanlılar da Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla bir miting düzenlendi. Yarın düzenlenecek yürüyüşe katılım çağrısı ile eylem sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi.

Mannheim’deki eylem Ronahi-Berivan Kadın Meclisi ve SKB Kadın Meclisi’nin çağrısı ile düzenlendi. Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde bir konuşma yapan KCDK-E Eş Başkanı Fatoş Göksungur, “Leyla Güven ve arkadaşları artık kritik bir aşamaya gelmiş bulunmakta. Geç olmadan tüm Avrupa’daki yurtseverlerimiz ve dostları eylemlerini daha da yükseltmeli. Avrupa’yı sarsmalıyız ki kamuoyu oluşturup bir an önce tecridi kıralım” dedi. Eylem sloganlarla sona erdi.

KASSEL

Almanya’nın Kassel kentinde de açlık grevleri ile dayanışmak ve Leyla Güven’in her geçen gün ağırlaşan sağlık durumuna dikkat çekmek amacıyla bir eylem yapıldı.

Kent merkezinde düzenlenen yürüyüşte Leyla Güven’in fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşındı.

Aynı zamanda yüzlerine Leyla Güven’in fotoğrafını takarak yürüyüş yapan gençler sık sık, “Biji berxwedana Leyla”, “Biji Serok Apo” ve “Leyla Güven onurumuzdur” sloganlarını attı.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürdistanlılar ve dostları da eylemdeydi.

Paris’teki Gar edu Nord’da ACTIT ve SKB temsilcilerinin de katıldığı sivil itaatsizlik eyleminde “Öcalan’a özgürlük”, “Hepimiz Leyla Güven’iz” pankartı açtı ve sloganların attı.

Eyleme Fransa Sol Cephe Koordinasyon üyesi Danielle Simonnet de katıldı.

Simonnet, Güven’in sürdürdüğü açlık grevi eyleminin geldiği aşamadan dolayı tedirgin olduklarını belirterek, “Fransa medyası ve Macron hükümetinin bu konu karşısında sessiz kalması kabullenilemez. Bu ciddi durum karşısında ilgili kurumların biran önce harekete geçmesi gerekiyor” dedi.

Ayrıca Fransız 7 siyasi parti temsilcileri acil olarak dışişleri bakanı Jean-Yves le Drian ile temasa geçti. Fransız Dışişleri Bakanlığı’nın önümüzdeki saatlerde açıklama yapması bekleniyor.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde Merkez Tren Garı’nda bir eylem yapıldı. Sloganların atıldığı eylemde “çerxa şoreşe” marşı eşliğinde saygı duruşu yapıldı. Eylemde Pazar günü düzenlenecek kitlesel eyleme katılım çağrısı da yapıldı.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde Tevgera Cîwanên Şoreşger üyesi gençler Sainte Catherine’de bir eylem yaptı. Fransa, Galler ve Kürdistan’da süren açlık grevlerine dikkat çekilen eylemde “Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart taşındı.

Eylem sık sık “ Biji Serok Apo”, “Ciwan fedaiye Reber Apoye” ve “Seri hilde” sloganları atıldı.

LAVRIO

Yunanistan’ın Laviro kentinde de Kürdistanlılar bir yürüyüş yaptı. Lavrio kampından başlayan yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini, PKK, KCK, HPG bayrakları ile yürüyüşe geçti.

Atılan sloganlarla Leyla Güven ve açlık grevi direnişçilerinin selamlandığı yürüyüş Lavrio meydanında ise bir miting düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde yapılan konuşmalarda, “Öcalan’a yönelik tecridin son bulması için başlatılan direnişin öncüsü Leyla Güven’in durumu kritik Yüzlerce devrimci bir an önce tecridin son bulması için bedenini ölüme yatırmış ve direniyor. Bizler sonuna kadar onların yanındayız ve mücadelelerine destek olmak için her zaman eylemlerimizle direnişlerine ortak olacağız” denildi. Eylem sloganlarla sona erdi.

ZÜRİH

İsviçre’nin Zürih kentindeki Stauffacher meydanında akşam saatlerinde KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı üzerine bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla ve Leyla Güven ile dayanışmak için eylem yaptı. Eyleme Beritan Kadın Meclisi, Zürich-Amed Kardeşlik köprüsü bileşenlerinin yanı sıra onlarca Kürdistanlı katıldı.

Eylemde Zürich-Amed Kardeşlik köprüsü adına söz alan Jochi Weil “72. gününe geride bırakmış Leyla Güven’in açlık grevi artık kritik bir aşamaya gelmiştir. Leyla Güven’in talepleri taleplerimizdir, talepler yerine gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından atılan sloganlarla eylem sona erdi.

BERN

İsviçre’nin Bern kentinde de Biel Arin Mirkan Kadın Komünü ile Bern Mizgîn Kadın Meclisi’nin çağrısı ile Bern Parlamentosu önünde “duran kadın” eylemi yapıldı.

Erbane eşliğinde merkez tren istasyonu önüne kadar da yürüyen kitle, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve açlık grevlerine dikkat çekti. Eylem “Biji Serok Apo”, “Jin jiyan azadi” sloganlarıyla sona erdi.

BASEL

İsviçreli Enternasyonalist gençler ve Tevgara Ciwanen Şoreşger öncülünde gerçekleştirilen yürüyüş ile Güven’in eylemine dikkat çekildi.

Dreirosenpark’ta bir araya gelen eylemciler “Leyla Güven Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı 72 gündür açlık grevinde” pankartı, Öcalan posterleri ve PKK bayrakları ile yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca bildiriler dağıtıldı ve gençler tarafından duvarlara stickerler yapıştırıldı.

Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş Markplatz alanında miting ile sonlandırıldı.

LOZAN

Lajin Kadın Meclisi öncülüğünde acil eylem çağrısıyla Riponne alanında bir miting gerçekleştirildi. Eylemde Güven’in talepleri karşılanıncaya kadar Kürdistanlıların kesintisiz eylemlerle alanlarda olacağı mesajı verildi.

SOLOTHURN

Solothurn kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde merkez tren istasyonu önünde bir eylem yapıldı.

Güven’in ölüm sınırına gelen açlık grevine dikkat çekilen pankartların taşındığı eylemde yarın Lozan’da düzenlenecek eyleme güçlü katılım çağrısı da yapıldı.

 

 

 

 

https://anfturkce.com/avrupa/Isvec-in-4-kentinde-leyla-gueven-le-dayanisma-eylemleri-119062