Macron, AB'yi 'çevrimiçi terörizme' karşı harekete geçmeye çağırdı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Birliği'ni "internet üzeri terörist içerikler" konusunda harekete geçmeye çağırdı.

Elysée Sarayı'nda Estonya Başbakanı Juri Ratas ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklamada bulunan Macron, "Terörist içeriklerin internetten bir saat içerisinde kaldırılmasına yönelik Avrupa müzakerelerinin mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılması acil ve gereklidir" dedi.

Avrupa düzeyinde bir düzenleme yapılması konusu Avrupa Parlamentosu ile üye devletler arasında tartışılıyor. Tartışmalar özellikle ifade özgürlüğü ve internet platformlarının düzenlenmesi yolları üzerine yürütülüyor.

Macron'a göre "Terörist içerikler diğerleri gibi yasadışı içerik değildir: öldürücüdür, oldukça viraldir. Bu nedenle, hepimizin karşı karşıya olduğu terör tehdidi açısından büyük bir güvenlik sorunudur."

Fransa'da 16 Ekim'de Samuel Paty'nin vahşice katledilmesi ardında, cinayet öncesi Paty'ye karşı internet üzerinde yürütülen kampanyalar soruşturmaların hedefi oldu. Katilin, öğretmene nefret kampanyasından etkilenmiş olabileceği düşünülüyor.