QSD savaşçısı Weid Saran Til Hemis’te son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Weid Saran Hemûd (Gabar Sekar) Til Hemis ilçesi şehitliğinde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Weid Saran Hemûd (Gabar Sekar) Qamişlo Kantonu’na bağlı Til Hemis ilçe şehitliğinde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen bir törenle toprağa verildi.

Saran’ın cenazesini Qamişlo Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Til Hemis şehitliğine doğru yola çıktı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende konuşan QSD komutanlarından Salar Amûdê, “Şehit Weid halkı terörden özgürleştirme sözü verdi ve şahadete ulaşıncaya kadar her zaman ön cephelerde yerini aldı. Biz de şehitlerin hayallerini gerçekleştirinceye dek onların yolunun takipçisi olma sözünü veriyoruz” dedi.

Şehit Weid’in ailesi adına konuşan Tey aşireti Şeyhi Hesen Ferhan da şunları belirtti: “Şehit Weid’in şahadetiyle gurur duyuyoruz. Hepimiz Suriye topraklarında yaşadığımız için şehit Weid Suriye’nin şehididir, Tey aşiretinin değildir. Til Hemis şehitliği kutsal ve saygı duyulacak bir yerdir. Çünkü bu şehitler sayesinde biz evimizde rahat oturuyoruz.”

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehit Weid annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde son toprağa verildi.