Son Dakika: Metîna’da 15 işgalci cezalandırıldı

YPJ savaşçısı Narvîn Hogir trafik kazasında şehit düştü

YPJ Genel Komutanlığı, 22 Nisan günü meydana gelen bir trafik kazasında Narvîn Hogir (Dîlan Derwêş) isimli savaşçılarının şehit düştüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPJ Genel Komutanlığı, savaşçı Narvîn Hogir’ın Fırat Kantonu’nun Sirîn ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehadete ulaştığını belirtti. 

Açıklamada şunlar ifade edildi: “1995 yılında Qamişlo’da yurtsever bir ailede dünyaya gelen yoldaşımız Narvîn Hogir, yurtseverlik kültürüyle daha küçük yaşta halkının mücadele gerçeğini ve özgürlük davasını hücrelerine kadar hissetti, özgürlük mücadelesine odaklandı.

Devrim sürecinde büyük sorumluluk ve cesaretle YPJ saflarına katılan yoldaşımız Narvin, her zaman en zor alanlarda ve en zorlu görevlerde önde olmayı arzuluyordu. 2013-2015 yılları arasında Til Hemis hamlesinde aktif rol alarak savaşta önemli deneyimler kazandı. Daha sonra Tirbespiyê cephesine yönelerek Tişrîn, Minbic ve Reqa'nın özgürleştirilmesi hamlelerine katıldı. Faşist Türk devletinin Girê Spî'ye yönelik işgal saldırısına karşı en ön safta yer alarak güçlü bir direniş sergiledi.

1990 yıllarında özgürlük dağlarında şehadete ulaşan 3 amcasının oğlunun takipçisi olan Narvin yoldaş, yaşamdaki mütevaziliği ve coşkusuyla tanındı ve sevildi. Narvin yoldaş için ülkenin işgalinin sona erdirilmesi, Önder Apo'nun sistemine dayalı demokratik ve özgür bir sistemin inşa edilmesi temel amaçtı. Bu temelde hem askeri alanda hem de ideolojik alanda derinleşerek güçlü bir duruş sahibi oldu. Sadece askeri konularda değil, aynı zamanda ideoloji alanında da güçlü bir derinlik sağladı.

Özgürlük dağlarında şehadete ulaşan 3 amcasının oğlunun takipçisi olan Narvin yoldaş, yaşamı boyunca mütevazılığı ve coşkusuyla tanındı ve sevildi. Narvin yoldaş, ülkenin işgalinin sona erdirilmesi ve Önder Apo'nun demokratik ve özgür bir sistemine dayalı bir düzenin inşa edilmesi hedefiyle hareket etti. Bu amaç doğrultusunda hem askeri alanda hem de ideolojik alanda derinleşerek güçlü bir duruş sergiledi. Sadece askeri konularda değil, aynı zamanda ideoloji alanında da derin bir bilgi birikimine sahipti.

Şehit Narvîn Hogir yoldaşımızı saygıyla anıyoruz. Narvin yoldaşımızın talebi ve hayalleri, bizim için temel bir görev ve mirastır.”

Açıklamada şehidin kimlik bilgileri şöyle yer aldı:

Adı: Narvîn Hogir

Adı ve Soyadı: Dîlan Derwêş

Anne Adı: Nesrîn

Baba Adı: Mihemed Sîrac

Şehadet Yeri ve Tarihi: Sirîn- 22 Nisan 2024.