'10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü' eylemlerine katılalım!

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi: 10 Ekim Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü’ çerçevesinde herkesin dünya çapında aktif eylem ve etkinlikleri geliştirmeye ve yürütülen eylemelere katılmaya davet ediyoruz.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, yaptığı yazılı açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük inisiyatifinin küreselleşmesi için herkesi inisiyatife katılmaya çağırdı.

Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, açıklaması şöyle:

"Kürdistanlı Türkiyeli ve dünyanın çeşitli ülkelerinden demokratik, barış yanlısı ve ilerici güçlerin oluşturduğu Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin küreselleşmesi için herkesi inisiyatife katılmaya davet etmektedir.

AKP-MHP faşist iktidarın başta Kürdistan olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika, Asya ve Avrupa kıtasına çeşitli siyasi, diplomatik ve askeri yöntemlerle müdahale ederek istikrarsızlığı hem bölgeselleştirmekte ve hem de küreselleştirmektedir. Böylelikle derin yaşadığı ulus-devlet krizini faşizm ve işgalleri yayarak aşmayı hedeflemektedir.

Türkiye ve Kürdistan’daki halk ve inançların plüralist yapısını homojenleştirmek amacıyla faşizmi geliştirmiştir. Yoksulluk, işsizlik, doğa tahribatlarına, kadın düşmanlığına karşı gelişen toplumsal rahatsızlığı da milliyetçilik ve ırkçılıkla önlemeye çalışmaktadır. Muhalefet edenleri inşa edilen onlarca yeni cezaevleriyle korkutmaktadır. Bu politikasıyla Türkiye’yi uçurumun kenarına getirmiştir.

Diğer yandan işgal ve istikrarsızlığa dayalı dış politikasında Türkiye’yi uluslararası alanda tecrit bir devlet konumuna getirmiştir. İmralı ve Türkiye’de uyguladığı hukuksuzluğu uluslararası alanda taşırarak, bugün Arap Ligi, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, Birleşmiş Milletler ve NATO gibi kurumlarla ciddi çelişki ve sorun yaşamaktadır.

Savaş, Kürdistan’da 2014’te Çöktürme Planıyla gündeme alındı ve 2015 baharında İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı başlatılan tecritle devreye konuldu. Tecritle İmralı’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2013-2015 Türkiye’de geliştirmek istediği çözümü bitirerek, savaşa girişti. İmralı da uygulanan tecrit, hukuksuzluk Kürdistan ve Türkiye’ye yayıldı. Yargı, yasama ve yürütüme tek bir adamda merkezileştirildi.

21 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan tecridin işkence dolayısıyla uluslararası hukuk ihlali olduğunu Kürt halkı haykırdıysa da, Avrupa Konseyine bağlı Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi, CPT, en son Ağustos ayında yayınlandığı raporda mevcut tecridin işkence olduğunu teyit etmiştir.

Türkiye ve Kürdistan’da barışın başlama noktası İmralı tecridin kaldırılmasıyla olacaktır. Çünkü savaş barışı isteyen İmralı’ya karşı önce ilan edildi.

Bu nedenle barış, demokrasi, adalet ve özgürlükten yana olan tüm kurum, aydın, şahsiyet, örgütü aktif katılmaya davet ediyoruz.

Bunun için öncelikle inisiyatifimizin ilan ettiği  ZAMANI GELDİ, ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ŞİMDİ! ve ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK! KÜRDİSTAN’DAKİ İŞGAL VE FAŞİZME SON! şiarıyla

‘’10 Ekim Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü’ çerçevesinde herkesin dünya çapında aktif eylem ve etkinlikleri geliştirmeye ve yürütülen eylemlere katılmaya davet ediyoruz."