14 Temmuz direnişçileri Avrupa’da anılıyor

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların, 14 Temmuz direnişçilerini anma etkinlikleri devam ediyor.

Graz, Bensheim, Darmstadt, Montpellier, Biel, Basel, Cenevre ve Düsseldorf kentlerinde 14 Temmuz direnişçileri anıldı.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde 14 Temmuz direnişçileri anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada, Ciwaka Azad Eş Başkanı Halis Sever bir konuşma yaptı. 14 Temmuz direnişi sonucunda bugünlere gelindiğine dikkat çeken Sever, bugün Rojavada gerçekleşen devrimin Amed zindanlarında gösterilen direniş sonucu olduğunu söyledi.

BENSHEIM

Almanya’nın Bensheim kentinde de 14 Temmuz direnişçileri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Şehit Aileleri Komisyonu üyesi Yılmaz Şakar 14 Temmuz direnişçilerinin biyografisini okudu.

Ardandan bir konuşma yapan Ramazan Cingöz de bir konuşma yaptı.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde de 14 Temmuz direnişçileri anıldı. Darmstadt Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Çoban bir konuşma yaptı. Çoban, “Şehit yoldaşların bize bıraktığı miras üzerinden özgür mekanlarda bir araya gelebiliyoruz” dedi.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anma sloganlarla sona erdi.

MONTPELLIER

Fransa’nın Montpellier kentinde de 14 Temmuz direnişçileri anıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Şenol Han, 14 Temmuz Direnişi'nin Kürdistan Özgür Mücadelesi'nde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Etkinlik, 14 Temmuz şehitleri anlatan sinevizyon gösterisi ile son buldu.

BIEL

İsviçre’nin Biel kentinde de 14 Temmuz direnişçileri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada 14 Temmuz’un Kürt Özgürlük Mücadelesinde ki önemine vurgu yapılan konuşmanın ardından YPG Komutanı Mahir Çiya’nın anması gerçekleştirildi.

Mahir Çiya’nın ailesinin de hazır bulunduğu anma etkinliğinde Çiya’nın ailesi ve şehit aileleri komisyonu adına birer konuşma gerçekleştirildi. Mahir Çiya’nın Kürt Özgürlük Mücadelesinde ki yaşamı hazırlanan sinevizyonla katılımcılara aktarılırken ayrıca Mahir Çiya’nın ülkede yaşayan aile fertlerinin anmaya gönderdikleri görüntülü mesaj okundu. Duygusal anların yaşandığı anma etkinliği daha sonra “Şehit namırın” sloganlarıyla sonlandırıldı.

BASEL

İsviçre’nin Basel kentinde de Temmuz ayı şehitleri anıldı. Açılış konuşması ardından bir dakikalık saygı duruşu ile devam eden anmada, Şehit Aileleri Komisyonu ve CDK eşbaşkanları da birer konuşma yaptı.

Etkinlik daha sonra sloganlarla sona erdi.

CENEVRE

İsviçre’nin Cenevre kentinde de 14 Temmuz direnişçileri anıldı.

CDK Eş Başkanları ve Şehit Aileleri Komisyonu adına birer konuşma yapılan anmada, sloganlarla sona erdi.

İsviçre’nin Fribourg ile Solothurn kentlerinde de anmalar yapıldı.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentinde de 14 Temmuz direnişçileri anıldı. Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anmada o dönem Amed Zindanı'nda bulunan ve direnişe katılan Kürt siyasetçi Kemal Aktaş bir konuşma yaptı.

14 Temmuz Direnişi'nin tarihsel anlamına değinen Aktaş, “Amed Zindanı, cehennemin yeryüzündeki versiyonuydu. Orada insanlık ve merhamet denen bir şey yoktu.  Faşizme boyun eğmeyen devrimciler tek silahı olan bedenleriyle ölümüne direndiler. Bütün o yokluk ve sistematik işkence sürecinde her zaman coşkulu ve moralliydiler. Onlar direnişleriyle Kürt halkına büyük bir miras bıraktılar. Bugün hâlâ onlardan aldığımız güçle yürüyoruz” dedi.

Katılımcıların söz almasıyla devam eden anmada, yaklaşık yirmi yıldır İmralı Adası'nda esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki yoğunlaştırılmış tercide dikkat çekildi ve anma, tecridi kırmak, Kürt Halk Önderi'ni özgürleştirmek amacıyla daha etkili eylemler yapılması çağrısıyla sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de 14 Temmuz direnişçileri anıldı. 14 Temmuz direnişçilerini anmak için bir çadır eylemi düzenlendi. Eylem sırasında 14 Temmuz direnişçilerini anlatan ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edilen bildiriler okundu ve değerlendirdi.

Eylemde konuşma yapan Lidwusburg DKTM Eş Başkanı, FCK Eş Başkanı Filiz Çakallık ile Stuttgart Gençlik Meclis Deniz Hans birer konuşma yaptı.