14 Temmuz direnişçileri Hamburg'da anıldı

PKK’nin öncü kadrolarından Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz şahadetlerinin 36. yılında Almanya'nın Hamburg şehrinde anıldı.

14 Temmuz 1982 yılında Diyarbakır 5 nolu cezaevinde başlatılan büyük ölüm orucunda yaşamını yitiren PKK’nin öncü kadrolarından Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz Almanya'nın Hamburg şehrinde anıldı.

Düzenlenen anmada, Bingöl'e bağlı Yedisu kırsalında Türk ordusu ile yaşanan çatışmalarda şehit düşen Bingöl nüfusuna kayıtlı HPG gerillası Ramazan Arslan (Cotkar Karker) da anıldı. Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) düzenlenen anma etkinliğine Ramazan Arslan'ın kardeşi Fırat Arslan, teyzesi Ayfer Yüksel ve çok sayıda Kürdistanlı da katıldı.

ZULÜM EDENLER YENİLDİ

Anmada konuşan Arslan'ın kardeşi Fırat Arslan ağabeyinin onurlu bir mücadele için yaşamını yitirdiğini söyledi. "Acısı yüreğimizi kanatsa da şehadeti de ailemiz için bir o kadar gurur kaynağı olmuştur" diyen Fırat Arslan kendilerini yalnız bırakmayan Kürdistanlılara teşekkür etti.

Kürt siyasetçi Burhan Kocaman'da Kürdistan özgürlük mücadelesinde binlerce insanın ikircikliğe düşmeden bu uğurda canlarını verdiğini belirterek, "Mezar taşlarına bile borçlu öldük diyen bu insanlara karşı asıl bizler borçluyuz. Onlar yaşamı uğruna ölebilecek kadar seviyorlardı. Direnişçiler için en büyük silahları çıplak bedenleri ve ideolojileriydi. Zindanda yenilen kendileri değil bu zulüm düzeninin sürdürenler oldu" dedi.

DİYARBAKIR ZİNDANI'NDA EKİLEN DİRENİŞ TOHUMLARI ROJAVA'DA YAŞAM BULDU

Hamburg PYD temsilcisi Miqdat Efrîn ise Rojava devriminin önemine atfen bir konuşma yaptı. Diyarbakır zindanlarında ekilen direniş tohumlarının yıllar sonra Rojava topraklarında yaşam bulduğunu belirten Efrîn namus ve onur sahibi her Kürdün bu devrime sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Ramazan Arslan ve Temmuz direnişçilerinin mücadelesini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından anma şehitler adına verilen yemek ile son buldu.