14 Temmuz direnişçileri Stockholm'de anıldı

14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçileri, Kemal Pir, M. Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz, İsveç'in başkenti Stockholm'de anıldı.

12 Eylül faşist cuntasının vahşetlerine karşı Diyarbakır 5 No'lu Cezaevinde, bedenlerini ölüme yatırarak ölümsüzleşen Kemal Pir, Hayri Durmuş, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz şahadetlerinin 36. yıldönümünde İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde düzenlenen anma saygı duruşu ile başladı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada bir konuşma yapan Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eş Başkanı Latif Cebe, 14 Temmuz direnişçilerinin bundan 36 yıl önce başlattıkları direnişinin Kürdistan'ın dört parçasına yayılarak sömürgeci devletlere korku yaşattığını söyledi.

12 Eylül Faşist cuntasının Generali Kenan Evren'in yerini günümüzde Erdoğan'ın aldığını ve Kürdistan'da katliamlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Cebe, Kürt Halkının 14 Temmuz direnişçilerinin ruhuyla AKP-MHP faşizmine karşı direndiğini ve zafere kadar direnmeyi sürdüreceğini belirtti.

Katılımcılardan bazılarının 14 Temmuz Direnişinin Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt Halkı için taşıdığı önemi ele aldıkları konuşmalarından sonra etkinlik, “Şehit namirin” ve “Be Serok jiyan na be' sloganlarının atılmasıyla sona erdi.