15 Şubat protestoları: Önder Apo özgür değilse biz de değiliz

Avuraepa'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük Uluslararası 15 Şubat Komplosu kadınlar ve gençler öncülüğünde protesto edildi.

Avusturya’nın Linz eyaletinde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, uluslararası komploya karşı kitlesel yürüyüş düzenledi.

DKTM'nin organize ettiği yürüyüşte "Önder Apo’nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür” şiarıyla bir araya gelindi.

 Yürüyüş Volksgarten’de başlayıp Statdplazt’a sona erdi.

 Şehir meydanına ulaşan halka hitap eden Avusturya Civakazad Eşbaşkanı Ahmet Zirek, "Önder Apo özgür olmadan biz Kürt halkı da özgür olamayız" dedi.


OSLO


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’nun 25’inci yıl dönümü, Oslo’da da protesto edildi. Kurdistanlılar ve enternasyonalist dostları tarafından bildiri dağıtıldı, kitlesel meşaleli yürüyüş düzenlendi.
NCDK-Oslo tarafindan organize edilen eylemler kapsamında Oslo merkezde miting düzenlendi.
NCDK-Oslo Eşbaşkanı Endam Aso ve Norveç Kızıl Parti Oslo Başkan Yardımcısı Aram Zaheri  konuştu. Eylemciler, parlamentoda partilerle de görüştü.


HOLLANDA


Şehit Çekdar Canfeda Gençlik Meclis öncülüğünde TCŞ üyesi gençler, komployu protesto için eylem yaptı. Eylemde Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayrakları açan gençler, sık sık "Gençlik Önder Apo’nun fedaisidir” sloganını attı.


STUTTGART


TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler, komploya karşı Stuttgart'ta AVM’nin tepesinden PKK bayrakları dalgalandırdı. Gençler, gerilla mücadelesini de selamladı.


ANTWERPEN  

TCŞ üyesi gençler, Antwerpen'de de komployu protesto etti.
Gençler, "Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlayana dek mücadele edeceğiz" dedi.

Yürüyüş düzenleyen gençler, sık sık “Bijî Serok Apo” sloganı attı.